Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tarte tatin (Fordított almatorta) recept

Tarte tatin (Fordított almatorta)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg alma
    • 3,5 dkg vaj
    • 6 dkg cukor
    • fél csomag leveles tészta
    • Ízlés szerint fagyi, vagy jégkrém

    Elkészítése:

    Az almát nyolcfelé vágjuk. Egy nagy serpenyőbe belekockázzuk a vajat és beleszórjuk a cukrot. Beletesszük az almacikkeket, aztán lassú tűzön főzni kezdjük, amíg az alma karamellizálódik. Az alma párolási ideje legalább negyed óra kis lángon.

    A serpenyőt közben csak rázogatni szabad, nehogy összetörjük a gyümölcsszeleteket. Akkor jó az alma, ha borostyán színű lesz és olyan áttetsző, mint a borostyán. Közben kinyújtjuk a tésztát és előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.

    A megpárolt almát levesszük a tűzről.

    Egy hőálló tálba öntjük az almát úgy, hogy az teljesen befedje az alját. A forma alját érdemes sütőpapírral kibélelni teflon forma esetében.

    A tésztából akkora körlapot vágunk, ami beborítja a tálat. A korongot az alma tetejére tesszük, a széleit kicsit lenyomkodjuk a tál fala mellé. A tésztát villával többször megszurkáljuk.

    A tortát betesszük az előmelegített sütőbe kb. 10 percre, amíg a tészta megsül. Sütés után a formában hagyjuk 10 percre. Aztán egy tálra borítjuk úgy, hogy a tálat az edényünk tetejére tesszük és egy gyors mozdulattal megfordítjuk.

    Fagyival, jégkrémmel tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá