Szüreti torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Laponként(2 lap)
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 19 dkg cukor
- 19 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 0,75 dl olaj
- 0,75 dl langyos víz
Vaníliakrém kívülre:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 18 dkg cukor
- 15-20 dkg margarin
- 4 dl tej
Krém belülre:
- 2 csomag pudingport (Amilyet szeretnénk)
- 18 dkg cukor
- 15-20 dkg margarin
- 4 dl tej
A tetejére:
- igény szerinti mennyiségű és fajtájú szőlő
- 1 csomag tortazselé (lehet piros is)
- 1 db szőlő levél
Elkészítése:
A tortalapokhoz a hozzávalókat összekeverjük és torta formában kisütjük, tűpróbáig. Kétféle méretet használtam, alsó 26-os, felső 24-es.
A krémekhez a pudingot kevés tejjel és a cukorral kikeverjük és csomómentesre főzzük. Kihűtjük kevés margarinnal összekeverve, hogy ne bőrösödjön. Kihűlve a maradék margarinnal összedolgozzuk.
Az alsó tortalapot aljával felfelé tálcára vagy díszítő kartonra helyezzük. Megkenjük a tetejét a belülre készített krémmel, amit két lapra kell beosztanunk.
A második (24-es) lapot ketté vágjuk, megkenjük az egyiket az előző krém másik felével. Rákerül a 24-es lap teteje is. Ezt már a vaníliás krémmel fedjük.
Rátesszük a megtisztított szőlőszemeket és a csomagon leírtak szerint elkészítjük a zselét. Ráöntjük a szőlőszemekre, óvatosan ne folyjon le az oldalán.
(ha még is megtörténik, szilárdulás után könnyel eltávolítható)
Amikor a zselé megkötött, a maradék vaníliás krémmel ízlés szerint díszítjük a torta oldalát és a zselé szélének, krémből keretet készítünk.