Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szüreti torta recept

Szüreti torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Laponként(2 lap)

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 19 dkg cukor
    • 19 dkg liszt
    • 1 cs. sütőpor
    • 0,75 dl olaj
    • 0,75 dl langyos víz

    Vaníliakrém kívülre:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 18 dkg cukor
    • 15-20 dkg margarin
    • 4 dl tej

    Krém belülre:

    • 2 csomag pudingport (Amilyet szeretnénk)
    • 18 dkg cukor
    • 15-20 dkg margarin
    • 4 dl tej

    A tetejére:

    • igény szerinti mennyiségű és fajtájú szőlő
    • 1 csomag tortazselé (lehet piros is)
    • 1 db szőlő levél

    Elkészítése:

    A tortalapokhoz a hozzávalókat összekeverjük és torta formában kisütjük, tűpróbáig. Kétféle méretet használtam, alsó 26-os, felső 24-es.

    A krémekhez a pudingot kevés tejjel és a cukorral kikeverjük és csomómentesre főzzük. Kihűtjük kevés margarinnal összekeverve, hogy ne bőrösödjön. Kihűlve a maradék margarinnal összedolgozzuk.

    Az alsó tortalapot aljával felfelé tálcára vagy díszítő kartonra helyezzük. Megkenjük a tetejét a belülre készített krémmel, amit két lapra kell beosztanunk.

    A második (24-es) lapot ketté vágjuk, megkenjük az egyiket az előző krém másik felével. Rákerül a 24-es lap teteje is. Ezt már a vaníliás krémmel fedjük.

    Rátesszük a megtisztított szőlőszemeket és a csomagon leírtak szerint elkészítjük a zselét. Ráöntjük a szőlőszemekre, óvatosan ne folyjon le az oldalán.
    (ha még is megtörténik, szilárdulás után könnyel eltávolítható)

    Amikor a zselé megkötött, a maradék vaníliás krémmel ízlés szerint díszítjük a torta oldalát és a zselé szélének, krémből keretet készítünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá