Szüreti torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szüreti torta

Hozzávalók:
Laponként(2 lap)

  • 3 tojás
  • 19 dkg cukor
  • 19 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 0,75 dl olaj
  • 0,75 dl langyos víz

Vaníliakrém kívülre:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 18 dkg cukor
  • 15-20 dkg margarin
  • 4 dl tej

Krém belülre:

  • 2 csomag pudingport (Amilyet szeretnénk)
  • 18 dkg cukor
  • 15-20 dkg margarin
  • 4 dl tej

A tetejére:

  • igény szerinti mennyiségű és fajtájú szőlő
  • 1 csomag tortazselé (lehet piros is)
  • 1 db szőlő levél

Elkészítése:

A tortalapokhoz a hozzávalókat összekeverjük és torta formában kisütjük, tűpróbáig. Kétféle méretet használtam, alsó 26-os, felső 24-es.

A krémekhez a pudingot kevés tejjel és a cukorral kikeverjük és csomómentesre főzzük. Kihűtjük kevés margarinnal összekeverve, hogy ne bőrösödjön. Kihűlve a maradék margarinnal összedolgozzuk.

Az alsó tortalapot aljával felfelé tálcára vagy díszítő kartonra helyezzük. Megkenjük a tetejét a belülre készített krémmel, amit két lapra kell beosztanunk.

A második (24-es) lapot ketté vágjuk, megkenjük az egyiket az előző krém másik felével. Rákerül a 24-es lap teteje is. Ezt már a vaníliás krémmel fedjük.

Rátesszük a megtisztított szőlőszemeket és a csomagon leírtak szerint elkészítjük a zselét. Ráöntjük a szőlőszemekre, óvatosan ne folyjon le az oldalán.
(ha még is megtörténik, szilárdulás után könnyel eltávolítható)

Amikor a zselé megkötött, a maradék vaníliás krémmel ízlés szerint díszítjük a torta oldalát és a zselé szélének, krémből keretet készítünk.