Szt. Honoré torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg cukor
- 1 ek víz
- 1 ek olaj
- 5 dkg liszt
- csipet sütőpor
Képviselőfánk tésztájához:
- 1,5 dl víz
- csipet só
- csipet cukor
- 10 dkg margarin
- 15 dkg liszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 sárgája
Krémhez:
- 1 liter tej
- 2 vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 3 ek cukor
Díszítéshez:
- 3 dl habtejszín
- 2 dkg porcukor
- 5 dkg mandula forgács
A karamellhez:
- 20 dkg cukor
- 1 kiskanál ecet
- 1 evőkanál margarin
Elkészítése:
Az alaphoz a liszt és a sütőpor kivételével a többi hozzávalót alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes sütőport is. Egy tortaforma alját kivajazzuk és lisztezzük, vagy sütőpapírral borítjuk. A tésztát egy habzsákba töltjük, és csigavonalban nyomjuk a tésztát, úgy, hogy maradjon 1 ujjnyi hely a sorok között. Ide majd képviselő tésztát nyomunk.
Az égetett tésztához a vizet feltesszük a tűzre, adunk hozzá csipet sót, és cukrot, majd a margarint is beletesszük, majd mikor elkezd forrni hozzáadjuk a lisztet is. Addig keverjük amíg el nem válik az edény falától a massza, majd levesszük a tűzről, és az egész tojásokat és a sárgákat egyenként beledolgozzuk. Nyomózsákba töltjük a tésztát, és a kimarad helyre nyomunk belőle. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd kis halmokat nyomunk rá a maradék tésztából.
A torta alapot betesszük a 180 fokos sütőben, és kb 30 perc alatt kisütjük.
A képviselőfánkokat is 180 fokos sütőbe tesszük és megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne nyissuk ki a sütő ajtaját 20 perc eltelte előtt, mert akkor összeesik a tészta.
A krémhez a pudingot a tejben felfőzzük 10 dkg cukorral, majd amíg még meleg a tojás fehérjét felverjük 3 ek cukorral, majd a még meleg pudingba forgatjuk óvatosan.
Az alapot visszatesszük a formába és megtöltjük a vaníliás krém 3/4-ed részével. Betesszük a hűtőbe. Közben a fánkok alját levágjuk, megtöltjük a maradék krémmel, majd a tortáról levesszük a kapcsos részt és a szélére ültetjük a fánkokat.
A karamellhez a cukrot egy teflonserpenyőben állandóan kevergetve fölolvasztjuk. Mikor teljesen fölolvadt, hozzáadjuk az ecetet és a margarint, és gyors mozdulatokkal az egészet egyneműre keverjük. Az így kapott karamellt rákanalazzuk a kis fánkok tetejére, és megszórjuk őket mandulaforgáccsal.
A habtejszínt felverjük a cukorral és a torta közepére nyomjuk. Az oldalát mandula forgáccsal lehet díszíteni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »