Szivárvány sajttorta recept
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 220 g őrölt mandula
- 400 g cukor
- 75 ml olvasztott vaj
Krémhez:
- 1 kg szoba hőmérsékletű krémsajt (mascarpone)
- 325 g cukor
- csipetnyi só
- 10 ml vanília kivonat
- 4 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 160 ml tejföl
- 160 ml kemény tejszínhab
- ételfesték
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit keverjük össze, és nyomkodjuk le a (22,5 cm átmérőjű) forma aljára. Süssük 190 fokon kb. 10 percig (amíg világosbarna lesz). Hagyjuk kihűlni.
Egy nagy tálban verjük fel a krémsajtot, amíg könnyű krémes lesz, adjuk hozzá a cukrot, keverjük jól össze. Üssük bele egyenként a tojásokat, a sót, a tejfölt és a tejszínhabot.
Színezés:
Osszuk 6 részre a krémet, illetve annyi felé, ahány színt akarunk.
Színezzük meg ételfestékkel a krémeket. Tegyük az első színt az alapra úgy, hogy köröket formázva csurgassuk a formába. Így járunk el a többi színnel is.
Tekerjük be a tortaformát alulról alufóliába, és tegyük egy nagyobb lábasba, vagy tepsibe, amibe előzőleg forró vizet öntöttünk. (A fólia azért kell, hogy a víz ne menjen bele a formába).
Süssük 190 fokon 1,5 órát, de ha azt látjuk, hogy kezd barnulni, hamarabb is kivehetjük.
Zárjuk le a sütőt, picit hagyjuk nyitva a sütő ajtaját, és hagyjuk hűlni benne kb. 1 órán keresztül.
Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk szobahőmérsékleten tovább hűlni. Fóliázzuk le, és tegyük pár órára, vagy egy éjszakára a hűtőbe.
A szivárvány sajttorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 25 g