Szív torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 30 dkg cukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg őrölt mogyoró (persze lehet dió is)
- 1,5 cs sütőpor
- 5 dl tej
Krémhez:
- 4 dkg vaníliás pudingpor (általában ennyi egy csomag)
- 4 dl tej
- 16 dkg darált mogyoró (vagy dió)
- 10 dkg cukor
- 30 ml rumaroma
- 2 dl habcukrászhab
- a díszítéshez 1 dl habtejszín és eper
Elkészítése:
A tojásokat egy keverőtálba ütjük és a cukorral, tejjel kikeverjük. Beledolgozzuk adagokban a mogyorót, aztán a sütőporos lisztet, majd a masszát egy szilikonos tortaformába öntve előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. Mindenképpen érdemes tűpróbát csinálni, mert nem sütnek egyformán a sütőink. Ha készen van, akkor egy rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd két lapba vágjuk.
Elkészítjük a krémet. A tejet egy lábosba öntjük, beletesszük a cukrot és a pudingport. Kevergetve sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni. Ha már hideg, akkor beledolgozzuk a rumaromát és a mogyorót, végül a közben keményre vert cukrászhabot.
Ezzel a krémmel töltjük és vonjuk be a tortát. A díszítéshez szánt tejszínt felverjük és nyomózsákba téve tetszés szerint díszítjük a tortát, majd eperrel tovább dekoráljuk.
Tipp:
Szezonon kívül persze nem kell ragaszkodni az eperhez, bármivel díszíthető a torta.