Színvarázs torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 12 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés só
- 12 csapott ek finomliszt
- ételfesték
- 12 ek kristálycukor
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 0,5 l habtejszín
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 csomag habfixáló
Elkészítése:
A piskótalapokat egyenként sütjük meg, összesen 6 lapos tortát készítünk.
Piskóta készítése:
2 tojásfehérjét kemény habbá verünk egy csipet sóval. 2 tojássárgáját 2 ek cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 2 kanál lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezt követően egy kevés ételfestéket adunk hozzá, elkeverjük, majd egy 24 cm-es tortaformába öntjük. Kb. 15 perc alatt készre sütjük 180 fokon, légkeveréses sütőben.
Ezt a folyamatot még 5 alkalommal elvégezzük. A színek, amiket használtam: piros, narancssárga, citromsárga, zöld, kék, lila.
Krém készítése:
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd a mascarponéhoz keverjük. A habtejszínt a habfixálókkal kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokis-mascarponés krémhez keverjük.
Összeállítás:
A piskótalapokat megkenjük a krémmel egy vékony rétegben. Egy kevés krémet hagyjunk meg a torta bevonásához is (oldalt és felül). Tetszés szerint díszítsük színes cukorral.
A színvarázs torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 18 g