Színvarázs torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Színvarázs torta

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 12 tojás
  • kevés só
  • 12 csapott ek finomliszt
  • ételfesték
  • 12 ek kristálycukor

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 0,5 l habtejszín
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 csomag habfixáló

Elkészítése:

A piskótalapokat egyenként sütjük meg, összesen 6 lapos tortát készítünk.

Piskóta készítése:

2 tojásfehérjét kemény habbá verünk egy csipet sóval. 2 tojássárgáját 2 ek cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 2 kanál lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezt követően egy kevés ételfestéket adunk hozzá, elkeverjük, majd egy 24 cm-es tortaformába öntjük. Kb. 15 perc alatt készre sütjük 180 fokon, légkeveréses sütőben.

Ezt a folyamatot még 5 alkalommal elvégezzük. A színek, amiket használtam: piros, narancssárga, citromsárga, zöld, kék, lila.

Krém készítése:

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd a mascarponéhoz keverjük. A habtejszínt a habfixálókkal kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokis-mascarponés krémhez keverjük.

Összeállítás:

A piskótalapokat megkenjük a krémmel egy vékony rétegben. Egy kevés krémet hagyjunk meg a torta bevonásához is (oldalt és felül). Tetszés szerint díszítsük színes cukorral.