Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Elkészítése:
A piskótalapokat egyenként sütjük meg, összesen 6 lapos tortát készítünk.
2 tojásfehérjét kemény habbá verünk egy csipet sóval. 2 tojássárgáját 2 ek cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 2 kanál lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezt követően egy kevés ételfestéket adunk hozzá, elkeverjük, majd egy 24 cm-es tortaformába öntjük. Kb. 15 perc alatt készre sütjük 180 fokon, légkeveréses sütőben.
Ezt a folyamatot még 5 alkalommal elvégezzük. A színek, amiket használtam: piros, narancssárga, citromsárga, zöld, kék, lila.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd a mascarponéhoz keverjük. A habtejszínt a habfixálókkal kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokis-mascarponés krémhez keverjük.
A piskótalapokat megkenjük a krémmel egy vékony rétegben. Egy kevés krémet hagyjunk meg a torta bevonásához is (oldalt és felül). Tetszés szerint díszítsük színes cukorral.