Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szedres Pavlova torta recept

Szedres Pavlova torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 csipet só
    • 20 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 2 teáskanál almaecet

    A tetejére:

    • 4 dl tejszín
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg szeder
    • 4 dkg porcukor (szóráshoz)
    • 1 csokor citromfű (díszítéshez)

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, tojásfehérjét kemény habbá verjük, és közben lassan a cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd további 10 percig verjük. Végül az étkezési keményítőt és az almaecetet is hozzákeverjük.
    Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, melynek az aljára egy kb. 20 cm átmérőjű kört rajzolunk. A masszát egyenletesen elsimítjuk a sütőpapírra rajzolt körön.

    A tepsit a 100 fokra előmelegített sütő alsó harmadába toljuk, és légkeveréssel 80 perc alatt megsütjük. Sütés után a sütőben hagyjuk kihűlni

    A töltelékhez a hideg habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a tortalap tetején egyenletesen elosztjuk. A szederszemeket is elrendezzük a tetején, porcukorral megszórjuk, és a tortát azonnal tálaljuk.

    Tipp:

    Nagyon finom ez a habos süti,tökéletes lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá