Szederkrémes torta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg kristálycukor
- 20 dkg puha vaj
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kisebb)
- 20 dkg finomliszt
- 1,5 ek sütőpor
- csipetnyi só
- 2 ek. tej (szükség esetén)
Vajkrémhez:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 fiola fehér rumaroma
- 1/2 citrom leve
- 12,5 dkg mascarpone krémsajt
A díszítéshez:
- 20 dkg nagyszemű fekete szeder
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, és ezzel is összekeverjük. Óvatosan belevegyítjük a felvert tojásfehérjét.
A keverékbe beleszitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sütőport és a sót. Ha túl sűrű lenne a massza, önthetünk hozzá tejet. 24 cm-es átmérőjű sütőformát kikenünk vajjal, és szórunk meg liszttel.
A masszát beleöntjük, és megsütjük 170 fokon tűpróbáig.
Ha kihűlt a lap, kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. A vajat a cukorral, és az ízesítőkkel habosra keverjük géppel, és a végén adjuk a krémsajtot hozzá.
Megkenjük a tortalapot, és a tetejét is bevonjuk a krémmel. Kirakjuk szederrel, és jól behűtjük. Ezután szervírozzuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.