Szedres kókuszmousse torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 150 g eritritol
- 45 g durumbúza liszt
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- 20 g vaj
A szederzseléhez:
- 60 dkg szeder
- 15 dkg eritritol (a szeder meglehetősen savanyú volt, kóstolással teszteltem, hogy mennyire kell édesíteni)
- 3 g zselatin
A kókuszmousse-hoz:
- 2 dl kókusztej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 80g eritritol
- 4 dl cukrozatlan hab tejszín
- 110 g kókusz
- 10 g zselatin
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritolt. Az olvasztott vajat összekeverjük a sárgájával, majd ezt hozzáadom a fehérjéhez. Végül óvatosan belekeverem a lisztet és a kakaóport.
180 fokon kb 30 percig sütöm (tűpróba).
Szederzselé:
A szedret botmixerrel pépesítjük, majd az eritrollal sűrűre főzzük. Szűrőn átpasszírozom, hogy a magok ne legyenek benne. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, a közben sűrűre főzött szederhez adjuk és addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem olvad.
Kókuszmousse:
A habtejszínt kemény habbá verek, és hűtőbe teszem. 1,9 dl kókusztejet elkezdek melegíteni, majd amikor forr, tartalék lángra teszem és belekeverem az eritrollal elkevert tojássárgáját, és amint ismét felforr, belekeverem a kókuszt és az egy dl hideg kókusztejjel elkevert zselatint. Összeforralom, majd amikor kihűlt a habtejszínnel összekeverem.
Összeállítás:
A piskótát 3 lapra vágom, az alsó lapot megkenem a szederzselé 3/4- vel, majd ismét tortalap következik, amire jön a kókuszmousse, végül ismét piskóta. A torta tetejét megkenem a maradék szederzselével, az oldalát pedig kókuszmousse- al.
Dekorálás:
Kókuszchipset (cukormentes) teszek az oldalára és a tetejére, legvégül a tetejét szederrel is dekorálom.
Tipp:
Érdemes kóstolgatni az édesítéshez, különösen a szederzselét, mert függ a gyümölcs édességétől is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »