Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spongyabob torta recept

Spongyabob torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 evőkanál graham liszt
    • 12 evőkanál cukor vagy 6 evőkanál édesítő
    • 6 evőkanál langyos víz
    • egy teáskanál sütőpor

    Krémhez:

    • egy csomag cukrozatlan gesztenyemassza
    • 200 ml cukrozatlan habtejszín
    • édesítő ízlés szerint
    • egy teáskanál rumaroma
    • egy teáskanál vanília esszencia

    Bevonáshoz:

    • 12,5 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor vagy ennek megfelelő édesítő
    • fél kg marcipánmassza
    • ételfesték
    • porcukor

    Elkészítése:

    A marcipán felét citromsárgára, a maradék részt barnára (kis kakaóporral), fehérre, pirosra, kékre és feketére színezzük. Ezt napokkal előbb is megtehetjük. A sütőt előmelegítjü 180 fokra, 18*30 cm-es tepsit kibéleljük sütőpapírral.

    Piskóta elkészítése: ahány tojás, annyi víz, dupla cukor és dupla liszt. A tojásokat nem kell külön választani, de aki biztosra akar menni, az felverheti a tojások fehérjéjét. A liszthez adunk egy kis sütőport és összekeverjük a hozzávalókat. A piskótát tűpróbáig sütjük előmelegíett sütőben.

    A krém elkészítése: a habtejszínt felverjük a cukorral vagy édesítővel, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és az ízesítőket.

    Hogy a marcipán a piskótához ragadjon, be kell vonni vajkrémmel, amihez a szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a cukorral vagy édesítővel.

    Ha a piskóta kihűlt, két lapba vágjuk. Megtöltjük a gesztenyekrémmel, majd vékonyan bevonjuk a torta minden oldalát vajkrémmel. Hűtőbe tesszük pár órára.

    A színezett marcipánokat vékonyra kinyújtjuk és Spongyabobszerűre alakítjuk a tortát. A marcipán nyújtásához mindig porcukrozott felület kell, hogy ne ragadjon le. Speciális eszköz nem szükséges hozzá, csak egy pici kreativitás.

    Tipp:

    Mivel a család több tagja is fogyókúrázott, ezért én édesítővel készítettem a piskótát és a krémeket is, a marcipánt pedig megkapták a gyerekek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá