Spongyabob torta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 evőkanál graham liszt
- 12 evőkanál cukor vagy 6 evőkanál édesítő
- 6 evőkanál langyos víz
- egy teáskanál sütőpor
Krémhez:
- egy csomag cukrozatlan gesztenyemassza
- 200 ml cukrozatlan habtejszín
- édesítő ízlés szerint
- egy teáskanál rumaroma
- egy teáskanál vanília esszencia
Bevonáshoz:
- 12,5 dkg margarin
- 25 dkg porcukor vagy ennek megfelelő édesítő
- fél kg marcipánmassza
- ételfesték
- porcukor
Elkészítése:
A marcipán felét citromsárgára, a maradék részt barnára (kis kakaóporral), fehérre, pirosra, kékre és feketére színezzük. Ezt napokkal előbb is megtehetjük. A sütőt előmelegítjü 180 fokra, 18*30 cm-es tepsit kibéleljük sütőpapírral.
Piskóta elkészítése: ahány tojás, annyi víz, dupla cukor és dupla liszt. A tojásokat nem kell külön választani, de aki biztosra akar menni, az felverheti a tojások fehérjéjét. A liszthez adunk egy kis sütőport és összekeverjük a hozzávalókat. A piskótát tűpróbáig sütjük előmelegíett sütőben.
A krém elkészítése: a habtejszínt felverjük a cukorral vagy édesítővel, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és az ízesítőket.
Hogy a marcipán a piskótához ragadjon, be kell vonni vajkrémmel, amihez a szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a cukorral vagy édesítővel.
Ha a piskóta kihűlt, két lapba vágjuk. Megtöltjük a gesztenyekrémmel, majd vékonyan bevonjuk a torta minden oldalát vajkrémmel. Hűtőbe tesszük pár órára.
A színezett marcipánokat vékonyra kinyújtjuk és Spongyabobszerűre alakítjuk a tortát. A marcipán nyújtásához mindig porcukrozott felület kell, hogy ne ragadjon le. Speciális eszköz nem szükséges hozzá, csak egy pici kreativitás.
Tipp:
Mivel a család több tagja is fogyókúrázott, ezért én édesítővel készítettem a piskótát és a krémeket is, a marcipánt pedig megkapták a gyerekek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »