Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
Bevonáshoz:
Elkészítése:
A marcipán felét citromsárgára, a maradék részt barnára (kis kakaóporral), fehérre, pirosra, kékre és feketére színezzük. Ezt napokkal előbb is megtehetjük. A sütőt előmelegítjü 180 fokra, 18*30 cm-es tepsit kibéleljük sütőpapírral.
Piskóta elkészítése: ahány tojás, annyi víz, dupla cukor és dupla liszt. A tojásokat nem kell külön választani, de aki biztosra akar menni, az felverheti a tojások fehérjéjét. A liszthez adunk egy kis sütőport és összekeverjük a hozzávalókat. A piskótát tűpróbáig sütjük előmelegíett sütőben.
A krém elkészítése: a habtejszínt felverjük a cukorral vagy édesítővel, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és az ízesítőket.
Hogy a marcipán a piskótához ragadjon, be kell vonni vajkrémmel, amihez a szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a cukorral vagy édesítővel.
Ha a piskóta kihűlt, két lapba vágjuk. Megtöltjük a gesztenyekrémmel, majd vékonyan bevonjuk a torta minden oldalát vajkrémmel. Hűtőbe tesszük pár órára.
A színezett marcipánokat vékonyra kinyújtjuk és Spongyabobszerűre alakítjuk a tortát. A marcipán nyújtásához mindig porcukrozott felület kell, hogy ne ragadjon le. Speciális eszköz nem szükséges hozzá, csak egy pici kreativitás.
Mivel a család több tagja is fogyókúrázott, ezért én édesítővel készítettem a piskótát és a krémeket is, a marcipánt pedig megkapták a gyerekek.