Somlói torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A barna tésztához:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
A sárga tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
A vajas krémhez:
- 1 csomag vajas íz
- 25 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A habos krémhez:
- 1/2 liter habtejszín
- 7 evőkanál cukor
- 1 csomag habfixáló
- 1 db natúr vajkrém
A csokimázhoz:
- fél tábla étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A barna lap hozzávalóiból kerek tortaformában (26 cm) egy kerek lapot sütünk.
A sárga tészta hozzávalóiból sütünk egy kerek lapot amit ketté vágunk. (Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig).
A porcukrot a vajas margarinnal kikeverjük. A pudingport megfőzzük a tejben, és ha kihűlt, akkor a margarinos krémmel összekeverjük.
A sárga lapot megkenjük krémmel, rátesszük a barna lapot, majd szintén krém, sárga lappal fejezzük be.
A cukrot vajkrémmel kikeverjük. A habfixálót felverjük a habtejszínnel, és óvatosan a vajkrémhez keverjük. A torta tetejét és oldalát feldíszítjük vele.
A csokit felolvasztjuk az étolajjal, majd a tortára csöpögtetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


