Somlói galuska torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl víz
- 22,5 dkg cukor
- 37,5 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1,5 dl víz
- 1 ek kakaópor
- 2 ek darált dió
A vanília krémhez:
- 1 l tej
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 4 ek cukor
- 4 cs vaníliás cukor
- 8 dkg liszt
A csokoládé öntethez:
- 5 ek kakaópor
- 2 ek cukor
- kevés víz
Az összeállításhoz:
- 15 dkg durvára vágott dió
- 15 dkg mazsola (lehet rumba vagy vízbe áztatni)
- 1 dl rum
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat egy mérőkancsóba rakom, felöntöm 1,5 dl vízzel, hogy 6 dl legyen összesen. Egy tálba öntöm, hozzáteszem a cukrot és habosra felverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd beleteszem a tojásba és 1,5 dl vízzel lazítom. Nem muszáj bele az összes víz, a tészta állagától függ. A tésztát háromfelé mérem lesz egy sima lap, a következőbe belekavarom a kakaóport, a harmadikba a darált diót.
A tésztákat 26 cm-es, kivajazott és lisztezett tortaformába öntöm és előmelegített sütőben 12-15 percig sütöm (tűpróbát végezzünk!).
A vanília krémhez 8 dl tejet a vaníliás cukorral kis lángon melegíteni kezdem, közben a cukorral összekevert lisztet simára és kicsit habosra keverem a tojás sárgákkal. Hozzáöntöm a megmaradt 2 dl tejet, végül belekeverem a melegedő tejbe. Kevergetve forrásig főzöm, majd hagyom kihűlni.
A csokoládé öntethez a kakaóport és a cukrot egy edénybe öntöm és hozzáadok annyi vizet, hogy simára tudjam keverni vele. Ezután lassú tűzön forrásig melegítem, majd a tűzről levéve hagyom, hogy besűrűsödjön.
Az összeállításhoz a tortaformába teszem a sima piskótát, meglocsolom a rum harmadával, rákenem a krém harmadát, rászórom a durvára vágott diót és a mazsola felét, ráöntöm a csokoládéöntet felét. Erre kerül rá a kakaós piskótalap. Ezt is meglocsolom a rummal, jön rá a krém, a darált dió, a mazsola, a csokoládé öntet. Erre kerül rá a diós piskótalap ezt is meglocsolom rummal, a krémmel lekenem.
Ezután egy éjszakára hűtőszekrénybe teszem. Ha valaki már nem nagyon szeretné díszíteni, az tehet rá szintén diót, mazsolát, tejszínhabot és csokoládé öntetet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »