Hozzávalók:
Piskótához:
A vanília krémhez:
A csokoládé öntethez:
Az összeállításhoz:
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat egy mérőkancsóba rakom, felöntöm 1,5 dl vízzel, hogy 6 dl legyen összesen. Egy tálba öntöm, hozzáteszem a cukrot és habosra felverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd beleteszem a tojásba és 1,5 dl vízzel lazítom. Nem muszáj bele az összes víz, a tészta állagától függ. A tésztát háromfelé mérem lesz egy sima lap, a következőbe belekavarom a kakaóport, a harmadikba a darált diót.
A tésztákat 26 cm-es, kivajazott és lisztezett tortaformába öntöm és előmelegített sütőben 12-15 percig sütöm (tűpróbát végezzünk!).
A vanília krémhez 8 dl tejet a vaníliás cukorral kis lángon melegíteni kezdem, közben a cukorral összekevert lisztet simára és kicsit habosra keverem a tojás sárgákkal. Hozzáöntöm a megmaradt 2 dl tejet, végül belekeverem a melegedő tejbe. Kevergetve forrásig főzöm, majd hagyom kihűlni.
A csokoládé öntethez a kakaóport és a cukrot egy edénybe öntöm és hozzáadok annyi vizet, hogy simára tudjam keverni vele. Ezután lassú tűzön forrásig melegítem, majd a tűzről levéve hagyom, hogy besűrűsödjön.
Az összeállításhoz a tortaformába teszem a sima piskótát, meglocsolom a rum harmadával, rákenem a krém harmadát, rászórom a durvára vágott diót és a mazsola felét, ráöntöm a csokoládéöntet felét. Erre kerül rá a kakaós piskótalap. Ezt is meglocsolom a rummal, jön rá a krém, a darált dió, a mazsola, a csokoládé öntet. Erre kerül rá a diós piskótalap ezt is meglocsolom rummal, a krémmel lekenem.
Ezután egy éjszakára hűtőszekrénybe teszem. Ha valaki már nem nagyon szeretné díszíteni, az tehet rá szintén diót, mazsolát, tejszínhabot és csokoládé öntetet.