Sárgabarackos torta recept
Hozzávalók:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tábla étcsokoládé
- 3 evőkanál mantler liszt (Ha nincs gluténérzékeny a családban, akkor lehet sima liszt is)
- 10 dkg vaj
A krémhez:
- 1 kg sárgabarack turmixolva
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag zselatin fix
- 4 evőkanál porcukor
- 1 tábla étcsokoládé a díszítéshez
Elkészítése:
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat. Hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kihűlt masszához adjuk, a tojás fehérjét kemény habbá verjük fel. Ezután lassan összekeverjük és hozzáadjuk a 3 kanál lisztet, liszt érzékenyeknek a mantler lisztet, és kivajazott 24 cm-es kör alakú tepsibe tesszük. Kb. 20-30 perc alatt megsül.
Ezután elkészítjük a krémet, a habtejszínt kemény habbá verjük fel, hozzáadjuk a porcukrot, és a 2 db zselatin fixet, amikor már jó kemény lesz a krém, hozzáadjuk a leturmixolt sárgabarackot.
Díszítés: felolvasztjuk a csokoládét, és hozzáadunk 2-4 kanál habtejszínt. Ezután szilikonos sütőpapírra rákenjük és hűtőbe tesszük megdermedni, 2-4 óra múlva már díszíthetjük a tortát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

