Sajttorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g liszt
- 100 g kockára vágott vaj
- 1/4 tk só
- 4 ek víz
A töltelékhez:
- 200 g húsos, füstölt szalonna
- 150 g reszelt ementáli
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2,5 dl főzőtejszín
- 1/4 tk só
- bors
- bazsalikom
- petrezselyem
- kakukkfű
Elkészítése:
A liszthez adjuk a sót és a vajat, majd jól összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a vizet, jól összedolgozzuk, fóliába tekerjük és 30 percre hűtőbe tesszük.
A szalonnát kockára vágjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt sajtot, sót és a fűszereket. Beleöntjük a főzőtejszínt és finoman összekeverjük.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, beletesszük egy tortaformába és ráhalmozzuk a tölteléket. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük.
Ízlés szerint készíthető baconnel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


