Sajttorta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g liszt
- 100 g kockára vágott vaj
- 1/4 tk só
- 4 ek víz
A töltelékhez:
- 200 g húsos, füstölt szalonna
- 150 g reszelt ementáli
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1/4 tk só
- bors
- bazsalikom
- petrezselyem
- kakukkfű
Elkészítése:
A liszthez adjuk a sót és a vajat, majd jól összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a vizet, jól összedolgozzuk, fóliába tekerjük és 30 percre hűtőbe tesszük.
A szalonnát kockára vágjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt sajtot, sót és a fűszereket. Beleöntjük a főzőtejszínt és finoman összekeverjük.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, beletesszük egy tortaformába és ráhalmozzuk a tölteléket. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük.
Ízlés szerint készíthető baconnel is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.