Sajttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 200 g liszt
  • 100 g kockára vágott vaj
  • 1/4 tk só
  • 4 ek víz

A töltelékhez:

  • 200 g húsos, füstölt szalonna
  • 150 g reszelt ementáli
  • 4 tojás
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1/4 tk só
  • bors
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • kakukkfű

Elkészítése:

A liszthez adjuk a sót és a vajat, majd jól összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a vizet, jól összedolgozzuk, fóliába tekerjük és 30 percre hűtőbe tesszük.

A szalonnát kockára vágjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt sajtot, sót és a fűszereket. Beleöntjük a főzőtejszínt és finoman összekeverjük.

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, beletesszük egy tortaformába és ráhalmozzuk a tölteléket. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük.

Ízlés szerint készíthető baconnel is.