Rumos gesztenyetorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 csapott ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 púpos ek étkezési keményítő
- 4 púpos ek liszt
- 4 ek étolaj
- 4 ek langyos víz
A krémhez:
- 600 gramm gesztenyemassza
- 1 dl tej
- 500 ml habtejszín
- 1,5 csomag zselatinfix
- 1 ek porcukor
- 2 ek rum aroma
Díszítéshez:
- 50 gramm tortabevonó
- 1 tk vaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, a sárgájukat a cukrokkal habosra keverem. Hozzáadom az olaj és víz keverékét, majd végül a lisztet és a keményítőt is belekeverem.
A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan a sárga krémbe forgatom.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben 35-40 percig, tűpróbáig sütöm. Hagyom kihűlni, majd 3 egyenlő részre vágom.
A gesztenyét kikeverem a porcukor, rum és tej elegyével, majd a hideg, zselatinfix-szel keményre vert tejszínhabhoz adom.
A tortát megtöltöm a krémmel, majd a maradékkal ízlés szerint díszítem.
A dekorációhoz készíthetünk csokoládéból leveleket úgy, hogy a csokoládét vajjal együtt vízgőz fölött felolvasztjuk, majd egy nejlonzacskóba öntjük. A zacskó végét egy tűvel kiszúrjuk és egy sütőpapírra mintákat rajzolunk a csokiból. Hideg helyre tesszük, majd pár perc múlva, mikor már megszilárdultak, készen is állnak a díszítésre.