Rumos gesztenyetorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 csapott ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 púpos ek étkezési keményítő
- 4 púpos ek liszt
- 4 ek étolaj
- 4 ek langyos víz
A krémhez:
- 600 gramm gesztenyemassza
- 1 dl tej
- 500 ml habtejszín
- 1,5 csomag zselatinfix
- 1 ek porcukor
- 2 ek rum aroma
Díszítéshez:
- 50 gramm tortabevonó
- 1 tk vaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, a sárgájukat a cukrokkal habosra keverem. Hozzáadom az olaj és víz keverékét, majd végül a lisztet és a keményítőt is belekeverem.
A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan a sárga krémbe forgatom.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben 35-40 percig, tűpróbáig sütöm. Hagyom kihűlni, majd 3 egyenlő részre vágom.
A gesztenyét kikeverem a porcukor, rum és tej elegyével, majd a hideg, zselatinfix-szel keményre vert tejszínhabhoz adom.
A tortát megtöltöm a krémmel, majd a maradékkal ízlés szerint díszítem.
A dekorációhoz készíthetünk csokoládéból leveleket úgy, hogy a csokoládét vajjal együtt vízgőz fölött felolvasztjuk, majd egy nejlonzacskóba öntjük. A zacskó végét egy tűvel kiszúrjuk és egy sütőpapírra mintákat rajzolunk a csokiból. Hideg helyre tesszük, majd pár perc múlva, mikor már megszilárdultak, készen is állnak a díszítésre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »