Rumos gesztenyetorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 csapott ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 púpos ek étkezési keményítő
- 4 púpos ek liszt
- 4 ek étolaj
- 4 ek langyos víz
A krémhez:
- 600 gramm gesztenyemassza
- 1 dl tej
- 500 ml habtejszín
- 1,5 csomag zselatinfix
- 1 ek porcukor
- 2 ek rum aroma
Díszítéshez:
- 50 gramm tortabevonó
- 1 tk vaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, a sárgájukat a cukrokkal habosra keverem. Hozzáadom az olaj és víz keverékét, majd végül a lisztet és a keményítőt is belekeverem.
A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan a sárga krémbe forgatom.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben 35-40 percig, tűpróbáig sütöm. Hagyom kihűlni, majd 3 egyenlő részre vágom.
A gesztenyét kikeverem a porcukor, rum és tej elegyével, majd a hideg, zselatinfix-szel keményre vert tejszínhabhoz adom.
A tortát megtöltöm a krémmel, majd a maradékkal ízlés szerint díszítem.
A dekorációhoz készíthetünk csokoládéból leveleket úgy, hogy a csokoládét vajjal együtt vízgőz fölött felolvasztjuk, majd egy nejlonzacskóba öntjük. A zacskó végét egy tűvel kiszúrjuk és egy sütőpapírra mintákat rajzolunk a csokiból. Hideg helyre tesszük, majd pár perc múlva, mikor már megszilárdultak, készen is állnak a díszítésre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

