Rizstorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaópor
Rizstöltelékhez:
- 7,5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 kávéskanál margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- kevés citromhéj
- 16 dkg rizs
- 1 cs étkezési zselatin
- 3-4 dl habtejszín/ vagy 2 cs habpor
Díszítéshez:
- gyümölcs
- 2 cs tortabevonó zselatin
Elkészítése:
Elkészítem a piskótát kerek tortaformába! (Tojásokat szétválasztom, fehérjét felverem, sárgát kikeverem cukorral, majd bele a liszt és a kakaópor, összekeverem a felvert fehérjével, sütöm.)
Tejet a cukorral felforralom, hozzáadom a vajat és a citromhéjat.
A rizst bő vízben puhára főzöm, leszűröm és azonnal a tejhez adom és folyamatosan keverve ragacsossá főzöm. Hagyom kihűlni.
Tejszínt, vagy habport felverek, hozzákeverem a kihűlt rizshez.
Az étkezési zselatint elkészítem a zacskó hátulján megadottak szerint, kicsit hagyom hűlni, majd ezt is hozzákeverem a tejszínhabos rizshez. A piskótára rákenem ezt a finom rizstölteléket, célszerű a piskótát nem kivenni a tortaformából, mert ebben a halmazállapotában még kicsit folyékony a töltelék és a forma nélkül lefolyna még mielőtt megdermedhetne. Pár óra szükséges a dermedéshez, de legjobb 1 éjszakát hűtőben hagyni:)
A rizstöltelékre gyümölcsöt teszek (nagyon finom almával), és az egészet beborítom tortabevonó zselatinnal, szükséges hozzá a 2 csomag, amit szintén az útmutató szerint kell elkészíteni!