Rizstorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor

Rizstöltelékhez:

  • 7,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál margarin
  • 1 cs vaníliás cukor
  • kevés citromhéj
  • 16 dkg rizs
  • 1 cs étkezési zselatin
  • 3-4 dl habtejszín/ vagy 2 cs habpor

Díszítéshez:

  • gyümölcs
  • 2 cs tortabevonó zselatin

Elkészítése:

Elkészítem a piskótát kerek tortaformába! (Tojásokat szétválasztom, fehérjét felverem, sárgát kikeverem cukorral, majd bele a liszt és a kakaópor, összekeverem a felvert fehérjével, sütöm.)

Tejet a cukorral felforralom, hozzáadom a vajat és a citromhéjat.

A rizst bő vízben puhára főzöm, leszűröm és azonnal a tejhez adom és folyamatosan keverve ragacsossá főzöm. Hagyom kihűlni.

Tejszínt, vagy habport felverek, hozzákeverem a kihűlt rizshez.

Az étkezési zselatint elkészítem a zacskó hátulján megadottak szerint, kicsit hagyom hűlni, majd ezt is hozzákeverem a tejszínhabos rizshez. A piskótára rákenem ezt a finom rizstölteléket, célszerű a piskótát nem kivenni a tortaformából, mert ebben a halmazállapotában még kicsit folyékony a töltelék és a forma nélkül lefolyna még mielőtt megdermedhetne. Pár óra szükséges a dermedéshez, de legjobb 1 éjszakát hűtőben hagyni:)

A rizstöltelékre gyümölcsöt teszek (nagyon finom almával), és az egészet beborítom tortabevonó zselatinnal, szükséges hozzá a 2 csomag, amit szintén az útmutató szerint kell elkészíteni!