Rigó Jancsi torta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Lap:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek porcukor
- 5 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- fél cs sütőpor
Krém:
- 90 g étcsokit (1 tábla)
- 6 dl habtejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs zselatin 0,5 dl vízben feloldva
Díszítéshez:
- olvasztott csoki
- tejszínhab
- virágdíszek csokiból
Elkészítése:
A lapok hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük piskótatésztát. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. ha kihűlt két lapba vágjuk.
A krémhez a csokit gőz felett 2-3 ek porcukorral felolvasztjuk. A tejszínt a vaníliás cukrokkal keményre felverjük, majd a langyosra hűlt csokit a tejszínhez csorgatjuk és alaposan elkeverjük, majd a feloldott zselatint is hozzáadjuk.
Az elkészült krémmel megtöltjük a lapokat, majd bevonjuk olvasztott csokival és ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.