Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rigó Jancsi torta recept

Rigó Jancsi torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Lap:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek porcukor
    • 5 ek liszt
    • 1 ek kakaópor
    • fél cs sütőpor

    Krém:

    • 90 g étcsokit (1 tábla)
    • 6 dl habtejszín
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 cs zselatin 0,5 dl vízben feloldva

    Díszítéshez:

    • olvasztott csoki
    • tejszínhab
    • virágdíszek csokiból

    Elkészítése:

    A lapok hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük piskótatésztát. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. ha kihűlt két lapba vágjuk.

    A krémhez a csokit gőz felett 2-3 ek porcukorral felolvasztjuk. A tejszínt a vaníliás cukrokkal keményre felverjük, majd a langyosra hűlt csokit a tejszínhez csorgatjuk és alaposan elkeverjük, majd a feloldott zselatint is hozzáadjuk.

    Az elkészült krémmel megtöltjük a lapokat, majd bevonjuk olvasztott csokival és ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá