Rigó Jancsi torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Lap:

  • 6 tojás
  • 6 ek porcukor
  • 5 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • fél cs sütőpor

Krém:

  • 90 g étcsokit (1 tábla)
  • 6 dl habtejszín
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs zselatin 0,5 dl vízben feloldva

Díszítéshez:

  • olvasztott csoki
  • tejszínhab
  • virágdíszek csokiból

Elkészítése:

A lapok hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük piskótatésztát. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. ha kihűlt két lapba vágjuk.

A krémhez a csokit gőz felett 2-3 ek porcukorral felolvasztjuk. A tejszínt a vaníliás cukrokkal keményre felverjük, majd a langyosra hűlt csokit a tejszínhez csorgatjuk és alaposan elkeverjük, majd a feloldott zselatint is hozzáadjuk.

Az elkészült krémmel megtöltjük a lapokat, majd bevonjuk olvasztott csokival és ízlés szerint díszítjük.