Rákóczi túrótorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Linzertészta az alapja, másnéven omlós tészta:
- 25 dkg liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
Túrótöltelék:
- 75 dkg túró
- 30 dkg cukor
- 10 dkg mazsola
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 bögrényi pirított vagy száraz apró zsemlekocka
Tetejére:
- maradék FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- baracklekvár, ha esetleg van házi akkor természetesen azt használjunk! :)
Elkészítés:
A liszttel elmorzsolt vajhoz hozzáadod a cukrot meg a tojás sárgákat, és összegyúrod. Ha esetleg nem állna össze rendesen egy nagyon kevés tejet tehetsz hozzá de mindig csak keveset! A hűtőben kell pihetntetni egy jó fél órát de egyet is lehet! A tortaformát sütőpapírral béleld ki és a kör alakra kinyújtott tésztát tedd bele!
Az előmelegített sütőben kb 150 fokon 5- 8 perc alatt készre sül. Nem kell pirosra sütni!
A túróból meg a többi hozzávalóból egy olyasmi masszát kell csinálni mint a palacsintatöltelék, de zsemlekockával kell fellazítani! Nem kell sajnálni belőle, nem lesz nagyon tömör! A sült tésztára egyszerűen ráteszed a masszát, elsimítod és a sütőbe kb 150- 160 fokon megsütöd, ennek azért kell idő bőven mert egy pudingszerű anyag amit összehoztál, ne ijedj meg ha 35-40 percig sül, hiszen van benne anyag rendesen! :) Közben lehet ellenőrizni, a közepét a kezeddel megnyomkodod, és ha keményedik akkor már jó lesz, ezt sem kell agyonsütni! :)
A maradék tojásfehérjékből porcukorral nagyon kemény habot versz és a kész és nem forró torta tetejét becsíkozod vagy berácsozod vele. Csillagcsöves habzsák a legcélszerűbb! Sütése: 130 fokos, picit nyitott sütőben kell szárítani, vigyázni nehogy megégjen, de barna se legyen a hab mert akkor nem mutat a lekvár benne! Kiveszed a sütőből és vagy kiskanállal, vagy habzsákból megtöltöd a habközöket.