Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós torta recept

Rákóczi túrós torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 16,5 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 8 dkg porcukor
    • reszelt citromhéj
    • pici só
    • baracklekvár a kenéshez

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 8 dkg cukor
    • 1 kis doboz tejföl
    • 2-3 ek búzadara
    • pici só

    Tojáshab:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg cukor
    • 1 tk ecet

    Elkészítés
    A vajat elmorzsoljuk a lisztben, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk a tésztát. Hűtőben fél órát pihentetjük. Ameddig a tészta pihen, összeállítjuk a krémet. A túrót összekeverjük a többi hozzávalóval. Fontos, hogy búzadarát is tegyünk a töltelékhez (a túró állagától függ, hogy mennyit), mert a túró levet ereszt. A tésztát kinyújtjuk (én kör alakúra csináltam), nagyobbra, mint a tortaforma. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy olyan legyen, mint egy magasabb falú kosárka. Sütőben kicsit elősütjük, kb. 5 percet. A tésztát megkenjük vékonyan baracklekvárral. Majd ráöntjük a túrókrémet, visszatesszük a sütőbe. 6-os fokozaton kb. 45 percet sütjük. Ezután a cukorral és az ecettel kemény habbá vert tojásfehérjét rákanalazzuk a töltelékre, és ismét betesszük a sütőbe, addig sütjük, ameddig szépen meg nem pirul a hab.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá