Rákóczi túrós sajttorta light recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 7 dkg por állagú xilit
- 1 citrom reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 50 dkg light sajtkrém
- 25 dkg light túró
- 15 dkg 12 %-os tejföl
- 15 dkg por állagú xilit
- 1 citrom reszelt héja
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
Tetejére:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg por állagú xilit
- sárgabaracklekvár
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a xilitet, keverjük el, végül a tojássárgájával gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Egy 23 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és nyomkodjuk bele a tésztát. Szurkáljuk meg kicsit villával, hogy ne púposodjon fel, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Töltelék készítése:
A töltelékhez törjük át a túrót villával, adjuk hozzá a xilitet, a reszelt citromhéjat és a vaníliarúd kikapart magjait. Keverjük el alaposan a tejföllel és a krémsajttal, majd a tojásokkal.
Összeállítás:
Az elősütött tésztát kenjük meg egy kevés (3-4 ek) sárgabaracklekvárral. Öntsük rá a túrós tölteléket.
160 fokos sütőbe visszavesszük, és 1-1,5 órát sütjük a sajttortát. Ha a teteje nagyon pirulna, érdemes lefedni egy darab alufóliával.(1 óra leteltével már folyamatosan ellenőrizzük a tortát.)
Amikor a széle elkezd pirulni, és már csak a közepe remeg, akkor elkészült, mert ahogy hűl, úgy fog megszilárdulni.
A 2 db tojásfehérjét elkezdjük felverni, és fokozatosan, részletekben hozzáadjuk a xilitet. Kemény, fényes habot verünk. Amikor megsült a torta, kivesszük a sütőből, és habzsákból a tetejére nyomjuk a tojáshabot. A sütő hőfokát lecsökkentjük 130 fokra, és a tortát visszatoljuk még kb. 10 percre, hogy megszáradjon a hab a tetején.
Szobahőmérsékleten kihűtjük. Amikor teljesen kihűlt a formát csak akkor kapcsoljuk le róla. 3-4 ek sárgabaracklekvárt elkeverünk 1 ek rummal, és meglocsoljuk vele a kész torta tetejét. 5-6 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihentetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »