Raffaello torta fondant bevonattal recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag sütőpor
- margarin és pici liszt a forma kenéséhez
Krémhez:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 0,5 liter tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Bevonathoz:
- 15 dkg fehér pillecukor
- 50 dkg átszitált porcukor
- 2 ek víz
- margarin az eszközök kenéséhez
Elkészítése:
Piskóta elkészítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Így verjük tovább, míg a cukor el nem olvad. Azután óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd a sütőporos lisztet. Margarinozott, lisztezett formába töltjük, tűpróbáig sütjük (halvány rózsaszín). A kész piskótát kihűtjük.
Krém elkészítése: A tejet feltesszük forrni. A tojások sárgáját összekeverjük a pudingokkal és az összes cukorral. (kis kézi rugós habverő) Majd ezt beleöntjük a forró tejbe, végig keverjük a habverővel. Ne ijedjünk meg, ha nagyon kemény és darabos, pont így lesz jó. A pudingot kihűtjük. A szobahőmérsékleten megpuhult margarint habosra keverjük géppel. Hozzákeverjük a kihűlt pudingot, végül a kókuszreszeléket. Ezt jó alaposan eldolgozzuk, hogy krémes legyen. A piskótát legalább 4 rétegbe vágjuk. Majd megtöltjük. A piskótát kívülről is bevonjuk a krémmel, majd a hűtőbe tesszük pár órára dermedni egy kicsit. Ezután fondanttal tetszés szerint bevonjuk.
Pillecukor fondant készítése: A pillecukrot mikróba tesszük alaposan kimargarinozott magas falú edénybe. Fél percenként kivesszük, megkeverjük megmargarinozott fakanállal, kis vizet teszünk hozzá. Mikor teljesen felolvadt, lassan hozzákeverjük a porcukrot. Mikor már elég kemény, akkor kivesszük, és a maradék cukrot hozzágyúrjuk. Ha már elég szilárd az állapota, betesszük a hűtőbe jól záródó fóliába, pár órára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »