Raffaello torta fondant bevonattal recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag sütőpor
- margarin és pici liszt a forma kenéséhez
Krémhez:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 0,5 liter tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Bevonathoz:
- 15 dkg fehér pillecukor
- 50 dkg átszitált porcukor
- 2 ek víz
- margarin az eszközök kenéséhez
Elkészítése:
Piskóta elkészítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Így verjük tovább, míg a cukor el nem olvad. Azután óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd a sütőporos lisztet. Margarinozott, lisztezett formába töltjük, tűpróbáig sütjük (halvány rózsaszín). A kész piskótát kihűtjük.
Krém elkészítése: A tejet feltesszük forrni. A tojások sárgáját összekeverjük a pudingokkal és az összes cukorral. (kis kézi rugós habverő) Majd ezt beleöntjük a forró tejbe, végig keverjük a habverővel. Ne ijedjünk meg, ha nagyon kemény és darabos, pont így lesz jó. A pudingot kihűtjük. A szobahőmérsékleten megpuhult margarint habosra keverjük géppel. Hozzákeverjük a kihűlt pudingot, végül a kókuszreszeléket. Ezt jó alaposan eldolgozzuk, hogy krémes legyen. A piskótát legalább 4 rétegbe vágjuk. Majd megtöltjük. A piskótát kívülről is bevonjuk a krémmel, majd a hűtőbe tesszük pár órára dermedni egy kicsit. Ezután fondanttal tetszés szerint bevonjuk.
Pillecukor fondant készítése: A pillecukrot mikróba tesszük alaposan kimargarinozott magas falú edénybe. Fél percenként kivesszük, megkeverjük megmargarinozott fakanállal, kis vizet teszünk hozzá. Mikor teljesen felolvadt, lassan hozzákeverjük a porcukrot. Mikor már elég kemény, akkor kivesszük, és a maradék cukrot hozzágyúrjuk. Ha már elég szilárd az állapota, betesszük a hűtőbe jól záródó fóliába, pár órára.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »