Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raffaello torta recept

Raffaello torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek víz
    • 8 ek liszt
    • 8 ek cukor
    • csipet sütőpor

    A golyókhoz:

    • 15 dkg tejpor
    • 12 dkg porcukor
    • 12 dkg margarin
    • 15 dkg kókuszreszelék
    • fél dl víz
    • a közepébe 1 szem mandula

    A krémhez:

    • 1 csomag vanília ízű pudingpor
    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 12 dkg porcukor
    • 2,5 dl tej
    • 1 cs étkezési zselatin
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3-4 csepp mandula aroma( lehetőleg nem színezett)
    • díszítéshez 5 dkg mandulaforgács

    Elkészítése: A piskótához a 4 tojásfehérjét a vízzel keményre felverjük, majd lassanként hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáit, és a lisztet, amibe előre belekevertük a sütőport. A tortaformába papírlapot teszünk, vagy kivajazzuk és lisztezzük,majd beleöntjük a masszát. A tetejét eligazítjuk, hogy egyenes legyen, előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
    A golyókhoz a vizet felforraljuk, beletesszük a porcukrot, és kicsit tovább melegítjük, hogy szirupos legyen. A margarint egy tálban puhára keverjük, beletesszük a tejport, a kókuszreszeléket, végül a cukros vizet, és összegyúrjuk, majd egy fél órára a fagyasztóba tesszük.
    A krémhez a tejből és a pudingporból a vaníliás cukor és az étkezési zselatin hozzáadásával pudingot főzünk, melyet kihűlésig néhányszor megkeverünk, hogy ne legyen csomós. Ha kihűlt, turmixgéppel hozzádolgozzuk a margarint, a porcukrot, a kókuszreszeléket. A végén keverünk bele néhány csepp mandula aromát
    A kihűlt piskótát ketté vágjuk és megkenjük a krémmel, az oldalára is kenünk és a tetejére is. Az oldalát szeletelt mandulával körbeszórjuk( ezt úgy tudjuk könnyen hogy a tenyerünkbe teszünk egy keveset és hozzá érintjük a krémes oldalhoz a krémre ráfognak gyönyörűen tapadni).
    A fagyasztóból kivett masszából golyókat formázunk úgy, hogy a közepébe egész mandulát teszünk, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
    A golyókkal kirakjuk a torta tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk . :)

    Tipp:

    Sokkal egyszerűbb elkészíteni mintsem gondolnátok :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá