Puncstorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- 10 dkg baracklekvár
A sziruphoz:
- 30 dkg cukor
- 5 dl víz
- pár csepp piros ételfesték
- 5 dkg mazsola
- fél dl rum
- 1 narancs reszelt héja
A mázhoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- pár csepp piros ételfesték
vagy
- puncs cukormáz
Díszítés:
- dekor cukor
Elkészítése:
A piskótamasszát két ütemben készítjük el, az első adagból kerek lapot sütünk. 6 tojást kettéválasztunk, a fehérjéből és 12 dkg cukorból kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a sárgáját és a fél csomag sütőporral elkevert 15 dkg lisztet. A kész masszát egy 22 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába öntjük, és 160 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, két lapba vágjuk, és a két vágási felületét megkenjük baracklekvárral. Az alsó lapot visszahelyezzük a tortaformába.
A maradék 6 tojásból, cukorból, lisztből, sütőporból a fent leírt módon újra piskótát készítünk, de most egy sütőpapírral bélelt 30 x 30 cm-es tepsibe öntjük a masszát, elkenjük. 170 °C-ra előmelegített sütőben 14-16 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk, egy nagyobb tálba halmozzuk.
A sziruphoz a cukrot és a vizet felforraljuk, majd kb. 1 dl-t kiöntünk belőle, pár csepp piros ételfestékkel megszínezzük.
Ráöntjük a felkockázott piskótára, majd rárakjuk a mazsolát és a narancshéjat is. Óvatosan összeforgatjuk, végül ráöntjük a maradék, rummal ízesített szirupot.
A tortaformába töltjük, és rátesszük a másik megkent lapot úgy, hogy a lekváros része érintkezzen a töltelékkel. A tetejére rakunk egy tálcát, arra súlyt, hogy szép egyenletesen préselődjön le a torta. Hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a tojásfehérjéket a porcukorral gőz fölött csípősre melegítjük (pont annyira forró, hogy csíp, mikor beledugjuk az ujjunkat), közben kevergetjük. Ne verjük habbá! Ebbe is teszünk pár csepp piros ételfestéket.
A torta tetejére kenjük a rózsaszín masszát (egy kanálnyit félreteszünk), majd a kanálnyi masszával megcsorgatva díszítjük. A torta oldalát baracklekvárral megkenjük, hogy ne száradjon ki.
Dekor cukorral díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »