Puncsos-kókuszos torta recept
Hozzávalók:
Lapok:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 6 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 2 cs sütőpor
Kókuszos krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- ízlés szerint cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 12,5 dkg margarin
Puncsos krém:
- 1 cs puncsos pudingpor
- 3 dl tej
- ízlés szerint cukor
- 1 cs vaníliás cukor
Oldalára:
- ostyarudak
Tetejére:
- tortabevonó
- tortadara
Elkészítése:
2 tojást szétválasztunk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük 2 ek cukorral, majd lazán beleforgatjuk a sárgákat. 2 ek lisztben elkeverjünk fél cs sütőport, majd a habba keverjük lazán. Egy 23 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk. A masszát belesimítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Még egy ugyanilyen lapot sütünk. Sütünk még két kakaós lapot 2 tojásból, 2 ek cukorból, 1 ek lisztből, 1 ek kakaóporból és fél cs sütőporból. A lapokat kihűtjük.
A kókuszos krémhez a pudingport elkeverjük a tejben, hozzáadjuk a cukrokat és sűrűre felfőzzük. Kihűtjük, majd a margarinnal kihabosítjuk és belekeverjük a kókuszreszeléket. Keveset tegyünk félre a torta oldalára is.
A puncsos krémhez a pudingport felfőzzük a tejben a cukrokkal, majd még forrón a két kakaós lap közé kenjük.
Agy fehér lapra rákenjük a kókuszos krém felét, rátesszük a megtöltött barna lapokat, erre rákenjük a maradék kókuszos krémet és befedjük a maradék lappal. A félretett kókuszos krémmel körbekenjük a torta oldalát és kitesszük az ostyarudakkal. Tetejét bevonjuk olvasztott csokival és megszórjuk tortadarával.