Puncs torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 mk sütőpor
Töltelék:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg porcukor
- 1 dl kávé (lefőzve)
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 10 dkg margarin
- 7 dkg darát dió
- rum aroma (ízlés szerint)
- 2 ek sárgabarack lekvár
- torta belsejéből a tészta (csipkedve, morzsolva)
- 10 dkg babapiskóta
- 2 dl tej
- rum aroma (ízlés szerint)
- néhány csepp piros ételszínezék
Cukormáz:
- 20 dkg porcukor
- 1 ek olvasztott margarin
- 2-3 ek forró víz
- néhány csepp piros ételszínezék
Díszítés:
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
Egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni.
A teljesen kihűlt tészta tetejét kb. 1-2 cm-es vastagságban levágjuk és félretesszük. A torta belsejéből óvatosan kiszedjük a tésztát úgy, hogy kb. 1 cm-es perem maradjon a szélén és az alján is.
Töltelék készítése:
A tojást a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a kávét, és folyamatosan kevergetve felmelegítjük (nem forraljuk!). Amikor a cukor elolvadt, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a margarint. Addig kevergetjük, amíg teljesen el nem olvad.
A torta kiszedett belsejét elmorzsoljuk egy nagyobb tálban. A tejet pár csepp ételfestékkel és rumaromával elkeverjük. A babapiskótát egy pillanatra belemártjuk a festékes-rumos tejbe, majd összetördelve a piskótamorzsához adjuk. Az egészre ráöntjük a kávés krémet, adunk hozzá darált diót, lekvárt, és ízlés szerint még egy kevés rum aromát. Az egészet alaposan összekeverjük, majd a kikapart tortába beletöltjük. A félretett piskótalappal lezárjuk.
Cukormáz készítése:
A porcukrot az olvasztott margarinnal elkeverjük. Adunk hozzá pár csepp ételfestéket és kevés forró vizet. Alaposan összekeverjük és a torta tetejére simítjuk.
Díszítés:
A tejszínt kemény habbá verjük, majd csillagcsöves habzsákba téve kidíszítjük a tortát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

