Puncs torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 mk sütőpor
Töltelék:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 1 dl kávé (lefőzve)
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 10 dkg margarin
- 7 dkg darát dió
- rum aroma (ízlés szerint)
- 2 ek sárgabarack lekvár
- torta belsejéből a tészta (csipkedve, morzsolva)
- 10 dkg babapiskóta
- 2 dl tej
- rum aroma (ízlés szerint)
- néhány csepp piros ételszínezék
Cukormáz:
- 20 dkg porcukor
- 1 ek olvasztott margarin
- 2-3 ek forró víz
- néhány csepp piros ételszínezék
Díszítés:
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
Egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni.
A teljesen kihűlt tészta tetejét kb. 1-2 cm-es vastagságban levágjuk és félretesszük. A torta belsejéből óvatosan kiszedjük a tésztát úgy, hogy kb. 1 cm-es perem maradjon a szélén és az alján is.
Töltelék készítése:
A tojást a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a kávét, és folyamatosan kevergetve felmelegítjük (nem forraljuk!). Amikor a cukor elolvadt, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a margarint. Addig kevergetjük, amíg teljesen el nem olvad.
A torta kiszedett belsejét elmorzsoljuk egy nagyobb tálban. A tejet pár csepp ételfestékkel és rumaromával elkeverjük. A babapiskótát egy pillanatra belemártjuk a festékes-rumos tejbe, majd összetördelve a piskótamorzsához adjuk. Az egészre ráöntjük a kávés krémet, adunk hozzá darált diót, lekvárt, és ízlés szerint még egy kevés rum aromát. Az egészet alaposan összekeverjük, majd a kikapart tortába beletöltjük. A félretett piskótalappal lezárjuk.
Cukormáz készítése:
A porcukrot az olvasztott margarinnal elkeverjük. Adunk hozzá pár csepp ételfestéket és kevés forró vizet. Alaposan összekeverjük és a torta tetejére simítjuk.
Díszítés:
A tejszínt kemény habbá verjük, majd csillagcsöves habzsákba téve kidíszítjük a tortát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »