Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pillangó torta recept

Pillangó torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 8 ek liszt

    Krém:

    • 5 dl habtejszín
    • 2 ek porcukor
    • 1 cs zselatin fix
    • 50 dkg gesztenye massza

    Díszítéshez:

    • piros ételfesték
    • étcsokoládé (reszelni)
    • 2 gömb nyalóka

    Elkészítése:
    A szokásos módon piskótát sütök egy kerek tora formában.
    A krém:
    A tejszínt felverem miközben adom hozzá a porcukrot,mikor már habos beleszórom a zselatinport.A gesztenyemasszát áttöröm burgonyanyomón,vagy lereszelem és széles mozdulatokkal a tejszínhez keverem.
    Összeállítás:
    A piskótát 3 vagy 4 korongra vágjuk és megtöltjük a krémmel (kicsit hagyjunk a külsejére). A piskóta közepéből kivágunk egy sávot,aminek az egyik végét kissé lekerekítjük a másik végét hegyesre vágjuk. A két félkört megfordítjuk úgy,hogy a domború oldaluk nézzen a középső piskótacsík felé. Kicsit meg is faraghatjuk a “szárnyakat”. A megmaradt krémhez adunk egy kis piros ételfestéket és ezzel bevonjuk a pillangónkat. A közepén, a lekerekített végébe beleszúrjuk a nyalókákat,ezek lesznek a csápok. A közepére csokit reszelünk.És tetszés szerint díszíthetjük. Én francia drazséval raktam ki.

    Sztori: Nagyon egyszerű elkészíteni,ha ránézésre kicsit bonyolultnak is tűnik.
    Bármilyen krémmel elkészíthető.
    A barátnőm kislányának 3.születésnapjára készítettem el,hát nagyon örült neki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá