Pavlova torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (szoba hőmérsékletű)
- 20 dkg cukor
- 2 tk étkezési keményítő
- 1 ek almaecet
- 1 csomag vaníliacukor (vagy fél vaníliarúd)
- 1 kk étolaj
Tetejére:
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg tejföl
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor (vagy fél vaníliarúd)
- 1 mangó
- 15 dkg vegyes gyümölcs
Elkészítése:
A tojásfehérjét felverjük, félidőnél hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét is, majd tovább verjük. Hozzáadjuk az étkezési keményítőt és az ecetet is, tovább keverjük.
Sütőpapírra rajzolunk egy kört. Ezt a kört nagyon kevés olajjal megkenjük. A habot kikanalazzuk a rajzolt kör közepére, a közepébe mélyedést csinálunk. 140 fokon 70 percig sütjük. (Sütés közben nem nyitogatjuk a sütő ajtaját!)
Ha elkészült, a sütőt résnyire kinyitjuk, és a tortát egy éjszakán át hagyjuk a sütőben teljesen kihűljön.
Elkészítjük a krémet. Elkeverjük a mascarponét és a tejfölt mindkettő legyen szoba hőmérsékletű. Kikaparjuk a fél vaníliarúd belsejét, a krémbe keverjük a vaníliát, a porcukrot.
A krémet csak tálalás előtt helyezzük a tortára. Ha rákentük, halmozzuk rá a felkockázott mangót, és a vegyes gyümölcsöket.