Oroszkrémes nyitott könyv torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek liszt
- 10 ek cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
Krém:
- 3 cs Aranka hidegen keverhető krém (vaníliás)
- 5 dkg mazsola
- 25 dkg cukrozott narancs (apró kockákra vágva)
- 10 dkg darált dió
- 1 fiola fehér rum
- tej (krémporhoz a tasakokon leírtak szerint)
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 1 tasak habfixáló
- 5 dkg porcukor, ha a habtejszín nem édesített
- tortadara
- koktél csereszny vagy rumos meggy
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskóta tésztát. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát belesimítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 40-45 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk! A piskótát kihűtjük teljesen, majd 3 lapba vágjuk, esetleg faragunk a tésztából, hogy nyitott könyv alakja legyen.
A hideg tejjel kikeverjük a krémporokat a tasakon található leírás szerint.
Az első lapra rákenjük a krém 1/3-át, megszórjuk a rumba áztatott mazsolával, naranccsal, dióval, majd jön a következő lap. Erre újabb adag krém, narancs, mazsola és dió kerül, majd befedjük az utolsó lappal. A maradék krémmel bevonjuk az egész tortát.
Díszítéshez keményre felvert tejszínt, tortadarát, koktél cseresznyét használhatunk, vagy amit még szeretnénk. Jól lehűtve tálaljuk.