Oroszkrémes nyitott könyv torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek liszt
- 10 ek cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
Krém:
- 3 cs Aranka hidegen keverhető krém (vaníliás)
- 5 dkg mazsola
- 25 dkg cukrozott narancs (apró kockákra vágva)
- 10 dkg darált dió
- 1 fiola fehér rum
- tej (krémporhoz a tasakokon leírtak szerint)
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 1 tasak habfixáló
- 5 dkg porcukor, ha a habtejszín nem édesített
- tortadara
- koktél csereszny vagy rumos meggy
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskóta tésztát. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát belesimítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 40-45 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk! A piskótát kihűtjük teljesen, majd 3 lapba vágjuk, esetleg faragunk a tésztából, hogy nyitott könyv alakja legyen.
A hideg tejjel kikeverjük a krémporokat a tasakon található leírás szerint.
Az első lapra rákenjük a krém 1/3-át, megszórjuk a rumba áztatott mazsolával, naranccsal, dióval, majd jön a következő lap. Erre újabb adag krém, narancs, mazsola és dió kerül, majd befedjük az utolsó lappal. A maradék krémmel bevonjuk az egész tortát.
Díszítéshez keményre felvert tejszínt, tortadarát, koktél cseresznyét használhatunk, vagy amit még szeretnénk. Jól lehűtve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »