Oroszkrém torta Anett módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál finomliszt
- késhegynyi sütőpor
- ízlés szerint citrom reszelt héja
- kapcsos tortaforma (24 cm átmérőjű)
- 2 evőkanál ízlés szerinti lekvár (én mindig barackkal készítem)
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- gyümölcsök: barack, ananász, meggy, amit csak szeretnénk :)
- 7,4 dl hűtött habtejszín
Díszítéshez:
- darált dió
- esetleg csoki reszelék
Elkészítése:
A piskótát szokásos módon kapcsos tortaformában megsütjük 20 percig, közepes hőfokon.
Piskóta: keményre felverjük a tojásfehérjét a cukorral, apránként hozzáadjuk a tojás sárgákat, majd a sütőporral elkevert lisztet, citrom héjat. Kivajazott és lisztezett formába simítjuk a masszát, majd előmelegített sütőbe toljuk.
Amíg sül a piskótánk, elkészítjük a pudingot. Szokásos módon felfőzzük a pudingport a tejjel és a cukorral. Ha elkészült megvárjuk míg kihűl, ezalatt felkockázzuk a gyümölcsöket.
Az elkészült piskótát hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk (tetszés szerint lehet több – kevesebb lapra is).
Betöltés: a tejszínt kemény habbá verjük, 500 ml-be belekeverjük a gyümölcsdarabokat. 250 ml-t hagyjuk a díszítéshez.
Az alsó lapot megkenjük lekvárral, majd a puding felét rátesszük. Ezután jöhet a tejszínhab a gyümölcsdarabokkal, következő lap, erre rákenjük a maradt pudingot, majd ismét a tejszín gyümölcsdarabokkal.
Ezután jöhet rá a harmadik lap, amit bevonunk a maradt felvert tejszínhabbal, díszíthetjük meggy darabokkal, barackkal, oldalát darált dióval
Jó étvágyat kívánok hozzá. A család szülinapokra mindig ezt a tortát kéri tőlem és büszkeséggel mondhatom, hogy nem cukrász létemre eddig ízlett mindenkinek :)
Tipp:
Saját receptem és mindenkinek ajánlom aki szerit a habos krémes gyümölcsös sütiket :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »