Oroszkrém torta Anett módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál finomliszt
- késhegynyi sütőpor
- ízlés szerint citrom reszelt héja
- kapcsos tortaforma (24 cm átmérőjű)
- 2 evőkanál ízlés szerinti lekvár (én mindig barackkal készítem)
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- gyümölcsök: barack, ananász, meggy, amit csak szeretnénk :)
- 7,4 dl hűtött habtejszín
Díszítéshez:
- darált dió
- esetleg csoki reszelék
Elkészítése:
A piskótát szokásos módon kapcsos tortaformában megsütjük 20 percig, közepes hőfokon.
Piskóta: keményre felverjük a tojásfehérjét a cukorral, apránként hozzáadjuk a tojás sárgákat, majd a sütőporral elkevert lisztet, citrom héjat. Kivajazott és lisztezett formába simítjuk a masszát, majd előmelegített sütőbe toljuk.
Amíg sül a piskótánk, elkészítjük a pudingot. Szokásos módon felfőzzük a pudingport a tejjel és a cukorral. Ha elkészült megvárjuk míg kihűl, ezalatt felkockázzuk a gyümölcsöket.
Az elkészült piskótát hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk (tetszés szerint lehet több – kevesebb lapra is).
Betöltés: a tejszínt kemény habbá verjük, 500 ml-be belekeverjük a gyümölcsdarabokat. 250 ml-t hagyjuk a díszítéshez.
Az alsó lapot megkenjük lekvárral, majd a puding felét rátesszük. Ezután jöhet a tejszínhab a gyümölcsdarabokkal, következő lap, erre rákenjük a maradt pudingot, majd ismét a tejszín gyümölcsdarabokkal.
Ezután jöhet rá a harmadik lap, amit bevonunk a maradt felvert tejszínhabbal, díszíthetjük meggy darabokkal, barackkal, oldalát darált dióval
Jó étvágyat kívánok hozzá. A család szülinapokra mindig ezt a tortát kéri tőlem és büszkeséggel mondhatom, hogy nem cukrász létemre eddig ízlett mindenkinek :)
Tipp:
Saját receptem és mindenkinek ajánlom aki szerit a habos krémes gyümölcsös sütiket :)