Oroszkrém torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 160 g cukor
- 200 g liszt
- 2 csapott tk sütőpor
Krémhez és a töltelékhez:
- 3 dl tej
- 1 dl rum
- 10 dkg mazsola
- 15 dkg cukrozott citromhéj, narancshéj és cseresznye vegyesen
- 20 dkg cukor
- 1/2 citrom héja
- 1 vaníliarúd
- 15 g zselatin
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1/2 tasak vaníliás pudingpor
- 4 dl tejszínhab
A díszítéshez:
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg pirított mandulaforgács
- 10 dkg színes, zselés cukorka
- 1 csoki nyuszi
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojás sárgákat és jól elkeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszába óvatosan belekeverjük.
24 cm-es kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral és megsütjük 180 fokra előmelegített sütőnem. Amikor kihűlt 3 lapra vágjuk.
A töltelékhez a mazsolát, a citrushéjakat és a cseresznyét apróra vágjuk és rumban áztatjuk.
A krémhez 2 dl tejet felforralunk a cukorral, a citromhéjjal és vaníliarúd kikapart belsejével. A tojás sárgákat elkeverjük a cukorral, az 1 dl tejjel, pudingporral és hozzászűrjük a vaníliás tejet. Vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. A zselatint fél dl vízbe beáztatjuk
A tűzről levéve a krémhez hozzáadjuk a megpuhult zselatint, olvadásig kevergetjük és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük és a krémhez keverjük. Betöltjük a lapokat.
Az alsó lapra a krém 1/3 része kerül, megszórjuk a gyümölcsök felével, rátesszük a 2. lapot, megkenjük a krémmel, maradék gyümölcs kerül rá és befedjük a 3. lappal és a maradék krémmel.
Hűtőbe tesszük 12 órára.
A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Feléből habrózsát nyomunk a tortára, a másik részéből a torta oldalát és tetejét vonjuk be. Pirított mandulaforgáccsal díszítjük.