Oroszkrém torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 160 g cukor
- 200 g liszt
- 2 csapott tk sütőpor
Krémhez és a töltelékhez:
- 3 dl tej
- 1 dl rum
- 10 dkg mazsola
- 15 dkg cukrozott citromhéj, narancshéj és cseresznye vegyesen
- 20 dkg cukor
- 1/2 citrom héja
- 1 vaníliarúd
- 15 g zselatin
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1/2 tasak vaníliás pudingpor
- 4 dl tejszínhab
A díszítéshez:
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg pirított mandulaforgács
- 10 dkg színes, zselés cukorka
- 1 csoki nyuszi
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojás sárgákat és jól elkeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszába óvatosan belekeverjük.
24 cm-es kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral és megsütjük 180 fokra előmelegített sütőnem. Amikor kihűlt 3 lapra vágjuk.
A töltelékhez a mazsolát, a citrushéjakat és a cseresznyét apróra vágjuk és rumban áztatjuk.
A krémhez 2 dl tejet felforralunk a cukorral, a citromhéjjal és vaníliarúd kikapart belsejével. A tojás sárgákat elkeverjük a cukorral, az 1 dl tejjel, pudingporral és hozzászűrjük a vaníliás tejet. Vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. A zselatint fél dl vízbe beáztatjuk
A tűzről levéve a krémhez hozzáadjuk a megpuhult zselatint, olvadásig kevergetjük és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük és a krémhez keverjük. Betöltjük a lapokat.
Az alsó lapra a krém 1/3 része kerül, megszórjuk a gyümölcsök felével, rátesszük a 2. lapot, megkenjük a krémmel, maradék gyümölcs kerül rá és befedjük a 3. lappal és a maradék krémmel.
Hűtőbe tesszük 12 órára.
A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Feléből habrózsát nyomunk a tortára, a másik részéből a torta oldalát és tetejét vonjuk be. Pirított mandulaforgáccsal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


