Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oroszkrém torta recept

Oroszkrém torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 160 g cukor
    • 200 g liszt
    • 2 csapott tk sütőpor

    Krémhez és a töltelékhez:

    • 3 dl tej
    • 1 dl rum
    • 10 dkg mazsola
    • 15 dkg cukrozott citromhéj, narancshéj és cseresznye vegyesen
    • 20 dkg cukor
    • 1/2 citrom héja
    • 1 vaníliarúd
    • 15 g zselatin
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1/2 tasak vaníliás pudingpor
    • 4 dl tejszínhab

    A díszítéshez:

    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 10 dkg pirított mandulaforgács
    • 10 dkg színes, zselés cukorka
    • 1 csoki nyuszi

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojás sárgákat és jól elkeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszába óvatosan belekeverjük.
    24 cm-es kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral és megsütjük 180 fokra előmelegített sütőnem. Amikor kihűlt 3 lapra vágjuk.

    A töltelékhez a mazsolát, a citrushéjakat és a cseresznyét apróra vágjuk és rumban áztatjuk.
    A krémhez 2 dl tejet felforralunk a cukorral, a citromhéjjal és vaníliarúd kikapart belsejével. A tojás sárgákat elkeverjük a cukorral, az 1 dl tejjel, pudingporral és hozzászűrjük a vaníliás tejet. Vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. A zselatint fél dl vízbe beáztatjuk

    A tűzről levéve a krémhez hozzáadjuk a megpuhult zselatint, olvadásig kevergetjük és hagyjuk kihűlni.

    A tejszínt kemény habbá verjük és a krémhez keverjük. Betöltjük a lapokat.

    Az alsó lapra a krém 1/3 része kerül, megszórjuk a gyümölcsök felével, rátesszük a 2. lapot, megkenjük a krémmel, maradék gyümölcs kerül rá és befedjük a 3. lappal és a maradék krémmel.
    Hűtőbe tesszük 12 órára.

    A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Feléből habrózsát nyomunk a tortára, a másik részéből a torta oldalát és tetejét vonjuk be. Pirított mandulaforgáccsal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá