Oroszkrém torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Oroszkrém torta

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 8 tojás
  • 160 g cukor
  • 200 g liszt
  • 2 csapott tk sütőpor

Krémhez és a töltelékhez:

  • 3 dl tej
  • 1 dl rum
  • 10 dkg mazsola
  • 15 dkg cukrozott citromhéj, narancshéj és cseresznye vegyesen
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 citrom héja
  • 1 vaníliarúd
  • 15 g zselatin
  • 5 tojás sárgája
  • 1/2 tasak vaníliás pudingpor
  • 4 dl tejszínhab

A díszítéshez:

  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg pirított mandulaforgács
  • 10 dkg színes, zselés cukorka
  • 1 csoki nyuszi

Elkészítése:

A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojás sárgákat és jól elkeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszába óvatosan belekeverjük.
24 cm-es kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral és megsütjük 180 fokra előmelegített sütőnem. Amikor kihűlt 3 lapra vágjuk.

A töltelékhez a mazsolát, a citrushéjakat és a cseresznyét apróra vágjuk és rumban áztatjuk.
A krémhez 2 dl tejet felforralunk a cukorral, a citromhéjjal és vaníliarúd kikapart belsejével. A tojás sárgákat elkeverjük a cukorral, az 1 dl tejjel, pudingporral és hozzászűrjük a vaníliás tejet. Vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. A zselatint fél dl vízbe beáztatjuk

A tűzről levéve a krémhez hozzáadjuk a megpuhult zselatint, olvadásig kevergetjük és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük és a krémhez keverjük. Betöltjük a lapokat.

Az alsó lapra a krém 1/3 része kerül, megszórjuk a gyümölcsök felével, rátesszük a 2. lapot, megkenjük a krémmel, maradék gyümölcs kerül rá és befedjük a 3. lappal és a maradék krémmel.
Hűtőbe tesszük 12 órára.

A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Feléből habrózsát nyomunk a tortára, a másik részéből a torta oldalát és tetejét vonjuk be. Pirított mandulaforgáccsal díszítjük.