Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Orosz(i) krémtorta recept

Orosz(i) krémtorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg finomliszt
    • 6 dkg rétesliszt
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 12 dkg kristálycukor

    Krémhez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 1 ek vanília aroma
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 4 dl tej
    • 6 dkg cukor
    • 4 dl habtejszín
    • 1 cs étkezési zselatin
    • 1 narancs és egy citrom reszelt héja

    Díszítéshez:

    • fél cs mazsola vagy kandírozott gyümölcs

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, mikor már fehér, de még nem kemény, belehelyezzük a felét (6 dkg/3 ek), majd kemény habbá verjük. Mikor kész, hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a sárgáját, nehogy összeessen.

    A tojások sárgájához hozzáadjuk a 2 cs vaníliás cukrot és a maradék cukrot. Habosra verjük. Kivesszük a hűtőből a keményre vert tojásfehérjét. A felvert tojássárgájához hozzáadjuk a 6 dkg/3 ek réteslisztet, robotgéppel elkeverjük, ettől sűrű, massza állagot kap, ezért hozzáadunk a felvert tojásfehérjéből 3 evőkanállal, amit szintén robotgéppel keverünk bele. A finomlisztet is beleadagoljuk a masszába robotgéppel, ha igényli (igényelni fogja), adjunk hozzá felvert tojásfehérjét a lazításhoz. Ha ezzel készen vagyunk, a maradék felvert tojásfehérjét lapos fakanállal, óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük.

    Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Ezalatt a 26 cm-es tortaformánkat kivajazzuk, majd kilisztezzük. Beleöntjük a piskótamasszát, elegyengetjük és 20-25 percre a sütőbe helyezzük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

    Ezalatt elkészítjük a krémet. A tej, a cukrok és a pudingpor felhasználásával pudingot főzünk, majd belekeverjük a vanília aromát. Hagyjuk kihűlni. Felverjük a tejszínhabot, 2 dl-t félrerakunk a díszítéshez. A felvert tejszínhabot összekeverjük a pudinggal, és belekeverjük a reszelt citrom és narancs héjat. Ha a krém állaga megkívánja, a feltüntetett előírás szerint készítsük el és keverjük a krémhez a zselatint. Ez esetben bő fél órára rakjuk a hűtőbe, mielőtt megtöltenénk a tortalapokat.

    Mire kész a krémünk, a tortalap is kihűlt, vágjuk 3 lapra a tésztát és töltsük meg a lapokat a krémmel. A tortát a félrerakott, felvert habtejszínnel fedjük be és díszítsük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá