Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, mikor már fehér, de még nem kemény, belehelyezzük a felét (6 dkg/3 ek), majd kemény habbá verjük. Mikor kész, hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a sárgáját, nehogy összeessen.
A tojások sárgájához hozzáadjuk a 2 cs vaníliás cukrot és a maradék cukrot. Habosra verjük. Kivesszük a hűtőből a keményre vert tojásfehérjét. A felvert tojássárgájához hozzáadjuk a 6 dkg/3 ek réteslisztet, robotgéppel elkeverjük, ettől sűrű, massza állagot kap, ezért hozzáadunk a felvert tojásfehérjéből 3 evőkanállal, amit szintén robotgéppel keverünk bele. A finomlisztet is beleadagoljuk a masszába robotgéppel, ha igényli (igényelni fogja), adjunk hozzá felvert tojásfehérjét a lazításhoz. Ha ezzel készen vagyunk, a maradék felvert tojásfehérjét lapos fakanállal, óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Ezalatt a 26 cm-es tortaformánkat kivajazzuk, majd kilisztezzük. Beleöntjük a piskótamasszát, elegyengetjük és 20-25 percre a sütőbe helyezzük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
Ezalatt elkészítjük a krémet. A tej, a cukrok és a pudingpor felhasználásával pudingot főzünk, majd belekeverjük a vanília aromát. Hagyjuk kihűlni. Felverjük a tejszínhabot, 2 dl-t félrerakunk a díszítéshez. A felvert tejszínhabot összekeverjük a pudinggal, és belekeverjük a reszelt citrom és narancs héjat. Ha a krém állaga megkívánja, a feltüntetett előírás szerint készítsük el és keverjük a krémhez a zselatint. Ez esetben bő fél órára rakjuk a hűtőbe, mielőtt megtöltenénk a tortalapokat.
Mire kész a krémünk, a tortalap is kihűlt, vágjuk 3 lapra a tésztát és töltsük meg a lapokat a krémmel. A tortát a félrerakott, felvert habtejszínnel fedjük be és díszítsük.