Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorókrémes álom torta recept

Mogyorókrémes álom torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 3 dkg vaj
    • 5  dkg zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl tej
    • 20 dkg cukor
    • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
    • fél csomag sütőpor
    • 3 púpozott evőkanál mogyorókrém

    Keksz alap:

    • 25 dkg keksz összetörve
    • 15 dkg lágy vaj
    • 2 evőkanál mogyorókrém
    • 3 evőkanál pirított, összetört mogyoró
    • 10 evőkanál tej
    • 2 csepp rum aroma
    • 5 evőkanál porcukor

    Keksz sor:

    • 12 db keksz
    • 1 dl tej

    Krém:

    • 500 g mascarpone
    • 35 dkg mogyorókrém
    • 3 dl hideg habtejszín
    • 10 dkg porcukor
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

    A tetejére:

    • 5 dkg pirított, tört mogyoró
    • szeletelt mandula

    Elkészítése:

    Tészta:

    A vajat és a zsírt alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a jotjást, majd robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, tejet, mogyorókrémet és a sütőporos lisztet, majd alaposan összekeverjük a masszát.

    Egy 24 cm-es tortaformát jól kizsírozunk és lisztezünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! A lapot kihűtjük.

    Keksz alap:

    A kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal, tejjel, cukorral, aromával és a mogyorókrémmel.

    Krém:

    A habtejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét, a cukrot és a mogyorókrémet robotgéppel alaposan elkeverjük. Az így kapott krémet 2-3 részletben óvatosan a habtejszínhez keverjük.

    Összeállítás:

    Rákenjük a krém egyharmadát a keksz alapra, közben hagyunk keveset az oldalára is.

    Erre rakjuk a keksz sort, amit előzőleg a tejbe áztattunk. Ezután a krém második harmada jön, majd erre rakjuk a megsült lapot. Végül a krém utolsó adagját vagyis a 3.harmad részt is rákenjük. Az oldalát is bekenjük a krémmel és megszórjuk mandulaforgáccsal.

    A tetejét előbb tetszés szerint díszítjük, majd megszórjuk a pirított mogyoróval és pár órára hűtőbe tesszük. De a legjobb ha szeletelés előtt egy nappal elkészítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá