Mogyorókrémes álom torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 5 dkg zsír
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 3 púpozott evőkanál mogyorókrém
Keksz alap:
- 25 dkg keksz összetörve
- 15 dkg lágy vaj
- 2 evőkanál mogyorókrém
- 3 evőkanál pirított, összetört mogyoró
- 10 evőkanál tej
- 2 csepp rum aroma
- 5 evőkanál porcukor
Keksz sor:
- 12 db keksz
- 1 dl tej
Krém:
- 500 g mascarpone
- 35 dkg mogyorókrém
- 3 dl hideg habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A tetejére:
- 5 dkg pirított, tört mogyoró
- szeletelt mandula
Elkészítése:
Tészta:
A vajat és a zsírt alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a jotjást, majd robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, tejet, mogyorókrémet és a sütőporos lisztet, majd alaposan összekeverjük a masszát.
Egy 24 cm-es tortaformát jól kizsírozunk és lisztezünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! A lapot kihűtjük.
Keksz alap:
A kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal, tejjel, cukorral, aromával és a mogyorókrémmel.
Krém:
A habtejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét, a cukrot és a mogyorókrémet robotgéppel alaposan elkeverjük. Az így kapott krémet 2-3 részletben óvatosan a habtejszínhez keverjük.
Összeállítás:
Rákenjük a krém egyharmadát a keksz alapra, közben hagyunk keveset az oldalára is.
Erre rakjuk a keksz sort, amit előzőleg a tejbe áztattunk. Ezután a krém második harmada jön, majd erre rakjuk a megsült lapot. Végül a krém utolsó adagját vagyis a 3.harmad részt is rákenjük. Az oldalát is bekenjük a krémmel és megszórjuk mandulaforgáccsal.
A tetejét előbb tetszés szerint díszítjük, majd megszórjuk a pirított mogyoróval és pár órára hűtőbe tesszük. De a legjobb ha szeletelés előtt egy nappal elkészítjük.