Mogyorókrémes álom torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Mogyorókrémes álom torta

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 5  dkg zsír
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 3 púpozott evőkanál mogyorókrém

Keksz alap:

  • 25 dkg keksz összetörve
  • 15 dkg lágy vaj
  • 2 evőkanál mogyorókrém
  • 3 evőkanál pirított, összetört mogyoró
  • 10 evőkanál tej
  • 2 csepp rum aroma
  • 5 evőkanál porcukor

Keksz sor:

  • 12 db keksz
  • 1 dl tej

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 35 dkg mogyorókrém
  • 3 dl hideg habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A tetejére:

  • 5 dkg pirított, tört mogyoró
  • szeletelt mandula

Elkészítése:

Tészta:

A vajat és a zsírt alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a jotjást, majd robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, tejet, mogyorókrémet és a sütőporos lisztet, majd alaposan összekeverjük a masszát.

Egy 24 cm-es tortaformát jól kizsírozunk és lisztezünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! A lapot kihűtjük.

Keksz alap:

A kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal, tejjel, cukorral, aromával és a mogyorókrémmel.

Krém:

A habtejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét, a cukrot és a mogyorókrémet robotgéppel alaposan elkeverjük. Az így kapott krémet 2-3 részletben óvatosan a habtejszínhez keverjük.

Összeállítás:

Rákenjük a krém egyharmadát a keksz alapra, közben hagyunk keveset az oldalára is.

Erre rakjuk a keksz sort, amit előzőleg a tejbe áztattunk. Ezután a krém második harmada jön, majd erre rakjuk a megsült lapot. Végül a krém utolsó adagját vagyis a 3.harmad részt is rákenjük. Az oldalát is bekenjük a krémmel és megszórjuk mandulaforgáccsal.

A tetejét előbb tetszés szerint díszítjük, majd megszórjuk a pirított mogyoróval és pár órára hűtőbe tesszük. De a legjobb ha szeletelés előtt egy nappal elkészítjük.