Hozzávalók:
Tészta:
Keksz alap:
Keksz sor:
Krém:
A tetejére:
Elkészítése:
A vajat és a zsírt alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a jotjást, majd robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, tejet, mogyorókrémet és a sütőporos lisztet, majd alaposan összekeverjük a masszát.
Egy 24 cm-es tortaformát jól kizsírozunk és lisztezünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! A lapot kihűtjük.
A kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal, tejjel, cukorral, aromával és a mogyorókrémmel.
A habtejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét, a cukrot és a mogyorókrémet robotgéppel alaposan elkeverjük. Az így kapott krémet 2-3 részletben óvatosan a habtejszínhez keverjük.
Rákenjük a krém egyharmadát a keksz alapra, közben hagyunk keveset az oldalára is.
Erre rakjuk a keksz sort, amit előzőleg a tejbe áztattunk. Ezután a krém második harmada jön, majd erre rakjuk a megsült lapot. Végül a krém utolsó adagját vagyis a 3.harmad részt is rákenjük. Az oldalát is bekenjük a krémmel és megszórjuk mandulaforgáccsal.
A tetejét előbb tetszés szerint díszítjük, majd megszórjuk a pirított mogyoróval és pár órára hűtőbe tesszük. De a legjobb ha szeletelés előtt egy nappal elkészítjük.