Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nutella habos csokitorta recept

Nutella habos csokitorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
115 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Olajos piskótához:

    • 350 g finomliszt
    • 200 g cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1.5 dl tej
    • 1.5 dl napraforgó olaj
    • 1 csomag sütőpor
    • 4 csapott ek cukrozatlan kakaópor

    Krémhez:

    • 4 ek nutella (ízlés szerint több-kevesebb is lehet)
    • 250 g mascarpone
    • 3 dl cukrozott habtejszín

    Díszítéshez:

    • 9 csomag kitkat
    • 1 nagy zacskó m&m’s

    Elkészítése:

    180 fokra előmelegítjük a sütőt.

    Szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjéhez hozzákeverünk 80 gramm cukrot és kemény habbá keverjük. A maradék cukrot a sárgájához keverjük és azt habosra keverjük egy másik tálban. Az ízek miatt adunk hozzá egy csipet sót, az olajat és a tejet is belekeverjük habverővel.

    A lisztet kimérjük és ha kakaós piskótát szeretnénk, akkor 4 evőkanál liszttel kevesebbet mérjünk és úgy adjuk hozzá a négy evőkanál kakaóport, mivel így ugyanolyan mennyiségben van a száraz alapanyag. A lisztbe még belekeverjük a sütőport és hozzászitáljuk a sárgájához. Addig keverjük mixerrel, amíg homogén tésztát nem kapunk. Ha ez meg van, akkor egy fakanállal finoman kis adagonként hozzákeverjük a fehérjehabot.

    Ha ezzel is meg vagyunk betöltjük a tortaformába, ami 18-20 cm átmérőjű legyen. Nem kell aggódni, hogy kifog folyni a tészta, mivel ezt sütőpapírral meg lehet oldani egyszerűen. Tépjünk egy nagyobb darabot a sütőpapírból és hajtsuk keresztbe úgy, hogy ha ki béleljük a torta szélét, akkor az túllógjon forma falán és összeérjen a két vége. Egy pici margarinnal rögzíthetjük a papírt, hogy ne csússzon szét, vagy akár tűzőgéppel is, aki biztosra akar menni. Az alját is béleljük ki a tortaformának, majd mehet bele a massza.

    1 órára sütőbe toljuk. Az elején egy 15 perc múlva nem árt ránézni, hogy ne égjen meg a teteje. Lehet nyitogatni az ajtót, mivel a sütőpor is segíti a piskótát, nem kell megijedni. Tűpróbáig sütjük! Mivel nagyon vastag a tészta, ezért alaposan meg kell róla bizonyosodni, hogy jól át sült-e. Ha megsült vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.

    A mascarponét legalább egy órával a használat előtt vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Ha ez meg van, akkor tegyük egy tálba és egy kicsit habosítsuk ki, majd keverjük hozzá a nutellát.

    Egy másik tálba verjük kemény habbá a cukrozott habtejszínt. Ha elég kemény a hab, akkor kis adagonként keverjük hozzá a nutellás mascarponéhoz. Ezzel a krém kész is van, már csak be kell tölteni a tortát.

    Tetszés szerint 2 vagy 3 laposra vágjuk a tortát. Ha betöltöttük, akkor a torta szélét is kenjük meg a krémmel és a szélére tegyük fel kettesével a kitkat szelteket körben. A tetején lévő lapot akár a krémmel, akár magával a nutellával is megkenhetjük, ennek a tetejére szórjuk rá az m&m’s-et, hogy igazi legyen az élmény. Egy kis díszítés gyanánt akár egy színes szalaggal körbe is köthetjük a tortát. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedhessen a krém.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá