Névnapi puncs torta recept
Hozzávalók:
- 12 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 ek liszt
- 12 ek cukor
- 1,5 csomag sütőpor
- 15-20 dkg porcukor
- kb 4 ek lekvár
- 1 rumaroma
- 15 dkg dió
- 15 dkg margarin
- pár db háztartási keksz
máz:
- citromlé
- porcukor
- málnaszörp
- margarin
- porcukor
- kakaó
Elkészítése:
A 8 tojás sárgáját, 8 ek. cukorral habosra keverjük, majd mehet hozzá a 8 ek. liszt és 1 cs. sütőpor, végül a tojások felvert habja. Külön sütünk 4 tojásból piskótát ez a töltelékhez kell.
Ha kihűltek a piskóták akkor a 8 tojásost félbe vágjuk, közé megy a töltelék:
A töltelék:
A 4 tojásos piskótát össze csípekedjük egy tálba, majd hozzá adjuk a diót, a porcukrot, a rumaromát, a lekvárt és a margarint. Ezt jól elkeverjük, ízlés szerint cukrozzuk és ha szükséges adunk hozzá még rum aromát is. A háztartási kekszet össze törjük és kézzel hozzá keverjük, ez mutatós lesz benne szeletelés közben.
A tetejére kerül a máz: kb. 2-3 ek. porcukrot elkeverünk citromlével és a málna szörppel, de úgy hogy viszonylag sűrű legyen, hogy könnyen meg tudjon szilárdulni és ne folyjon le.
A körbe pedig bevonjuk a porcukor, a margarin és kakaópor keverékével.
Tipp:
Szerintem baracklekvárral a legjobb a krém, és ne sajnáljuk :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

