Névnapi puncs torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12 db tojás
  • 12 ek liszt
  • 12 ek cukor
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 15-20 dkg porcukor
  • kb  4 ek lekvár
  • 1 rumaroma
  • 15 dkg dió
  • 15 dkg margarin
  • pár db háztartási keksz

máz:

  • citromlé
  • porcukor
  • málnaszörp
  • margarin
  • porcukor
  • kakaó

Elkészítése:

A 8 tojás sárgáját, 8 ek. cukorral habosra keverjük, majd mehet hozzá a 8 ek. liszt és 1 cs. sütőpor, végül a tojások felvert habja. Külön sütünk 4 tojásból piskótát ez a töltelékhez kell.

Ha kihűltek a piskóták akkor a 8 tojásost félbe vágjuk, közé megy a töltelék:

A töltelék:

A 4 tojásos piskótát össze csípekedjük egy tálba, majd hozzá adjuk a diót, a porcukrot, a rumaromát, a lekvárt és a margarint. Ezt jól elkeverjük, ízlés szerint cukrozzuk és ha szükséges adunk hozzá még rum aromát is. A háztartási kekszet össze törjük és kézzel hozzá keverjük, ez mutatós lesz benne szeletelés közben.

A tetejére kerül a máz: kb. 2-3 ek. porcukrot elkeverünk citromlével és a málna szörppel, de úgy hogy viszonylag sűrű legyen, hogy könnyen meg tudjon szilárdulni és ne folyjon le.
A körbe pedig bevonjuk a porcukor, a margarin és kakaópor keverékével.

Tipp:

Szerintem baracklekvárral a legjobb a krém, és ne sajnáljuk :)