Hozzávalók:
máz:
Elkészítése:
A 8 tojás sárgáját, 8 ek. cukorral habosra keverjük, majd mehet hozzá a 8 ek. liszt és 1 cs. sütőpor, végül a tojások felvert habja. Külön sütünk 4 tojásból piskótát ez a töltelékhez kell.
Ha kihűltek a piskóták akkor a 8 tojásost félbe vágjuk, közé megy a töltelék:
A töltelék:
A 4 tojásos piskótát össze csípekedjük egy tálba, majd hozzá adjuk a diót, a porcukrot, a rumaromát, a lekvárt és a margarint. Ezt jól elkeverjük, ízlés szerint cukrozzuk és ha szükséges adunk hozzá még rum aromát is. A háztartási kekszet össze törjük és kézzel hozzá keverjük, ez mutatós lesz benne szeletelés közben.
A tetejére kerül a máz: kb. 2-3 ek. porcukrot elkeverünk citromlével és a málna szörppel, de úgy hogy viszonylag sűrű legyen, hogy könnyen meg tudjon szilárdulni és ne folyjon le.
A körbe pedig bevonjuk a porcukor, a margarin és kakaópor keverékével.
Szerintem baracklekvárral a legjobb a krém, és ne sajnáljuk :)