Narancsos répatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl olaj
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kk fahéj
- 10 dkg dió
- 40 dkg sáragarépa
- 1 narancs
Krém:
- 20 dkg mascarpone
- 1 dl habtejszín
- 1 narancs
- 5 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal. A diót feldaraboljuk.
A tojásokat kikeverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a répát, végül a lisztes keveréket és a diót forgatjuk bele. Ízesítjük egy kevés narancshéjjal, és a fél narancs levét is hozzákeverjük.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokos sütőben készre sütjük.
A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral keményre felverjük. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, hozzáreszeljük a narancs héját, és beleforgatjuk a felvert habot. A már kihűlt tészta tetejére halmozzuk a krémet, és kócosra igazítjuk. Reszelt répával és narancs cikkekkel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »