Narancsos répatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl olaj
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kk fahéj
- 10 dkg dió
- 40 dkg sáragarépa
- 1 narancs
Krém:
- 20 dkg mascarpone
- 1 dl habtejszín
- 1 narancs
- 5 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal. A diót feldaraboljuk.
A tojásokat kikeverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a répát, végül a lisztes keveréket és a diót forgatjuk bele. Ízesítjük egy kevés narancshéjjal, és a fél narancs levét is hozzákeverjük.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokos sütőben készre sütjük.
A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral keményre felverjük. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, hozzáreszeljük a narancs héját, és beleforgatjuk a felvert habot. A már kihűlt tészta tetejére halmozzuk a krémet, és kócosra igazítjuk. Reszelt répával és narancs cikkekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »