Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos étcsokoládés álom recept

Narancsos étcsokoládés álom
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 2 ek kakaópor
    • 8 dkg liszt

    Narancsos krém:

    • 4 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 1 narancs
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Étcsokoládés krém:

    • 2 dl tejszín
    • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg porcukor
    • 2 púpos tk zselatin
    • 1 dl narancslé
    • 1 dl tejszín

    Tetejére:

    • 1 csomag színtelen tortazselé
    • 6 ek cukor
    • 0,5 dl narancslé
    • pici narancssárga ételszínezék

    Kandírozott narancs:

    • 1 dl víz
    • 15 dkg cukor
    • 1 narancs héja felszeletelve

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a kakaóporral elkevert lisztet is.
    Sütőpapírral bélelt tortaformába 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

    Narancsos krém készítése:

    A tojásokat a cukorral és a pudingporral csomómentesre keverjük, majd belereszeljük a narancs héját.
    A tejet felforrósítjuk a narancs levével együtt, majd ha felforrt, nagyon óvatosan vékony sugárban, folyamatos keverés mellet a tojásos masszához keverjük. Visszaöntjük a lábosba és lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.
    Ha kihűlt a piskótalapunk, felszeletelünk egy egész narancsot és szépen a tortaforma oldalát körberakjuk vele, majd ráöntjük a narancsos krémet.

    Étcsokoládés krém készítése:

    A tejszínt felforrósítjuk, majd miután lehúztuk a tűzről, beletördeljük az étcsokoládét. Addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad, majd hagyjuk kihűlni. A 2 tojássárgáját 15 dkg porcukorral és egy narancs héjával kikeverjük, majd hozzáadjuk a csokis tejszínes krémet is.

    A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk az étcsokoládés masszát. A zselatint 1 dl narancslével kicsit felmelegítjük és az előzőekhez adjuk. A krémet a kihűlt narancsos rétegen elsimítjuk.

    Zselé készítése:

    A tortazselét a narancslével és a cukorral felforraljuk, és hogy szép narancsos színe legyen egy kis ételfestéket adunk hozzá.
    Ezt is elsimítjuk a torta tetején.

    Kandírozott narancs készítése:

    A kandírozott narancshéjhoz a vizet és a cukrot egy kisebb lábosba tesszük. A narancsot meghámozzuk, a héját tetszés szerint szeletekre vágjuk és minimum fél órát forraljuk a cukorszirupba.
    Ha elkészült, lecsepegtetjük és kristálycukorba forgatjuk. Ezzel díszítjük a torta tetejét.

    Tálalás előtt ajánlatos egy napra hűtőszekrényben pihentetni.

    Tipp:

    Kigondoltam egy tökéletes narancsos-étcsokoládés, selymes édességet és lám, megszületett a csoda, mely ízvilágával minden kóstolót magával ragad! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá