Narancsos étcsokoládés álom recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 2 ek kakaópor
- 8 dkg liszt
Narancsos krém:
- 4 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 1 narancs
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Étcsokoládés krém:
- 2 dl tejszín
- 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg porcukor
- 2 púpos tk zselatin
- 1 dl narancslé
- 1 dl tejszín
Tetejére:
- 1 csomag színtelen tortazselé
- 6 ek cukor
- 0,5 dl narancslé
- pici narancssárga ételszínezék
Kandírozott narancs:
- 1 dl víz
- 15 dkg cukor
- 1 narancs héja felszeletelve
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a kakaóporral elkevert lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tortaformába 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Narancsos krém készítése:
A tojásokat a cukorral és a pudingporral csomómentesre keverjük, majd belereszeljük a narancs héját.
A tejet felforrósítjuk a narancs levével együtt, majd ha felforrt, nagyon óvatosan vékony sugárban, folyamatos keverés mellet a tojásos masszához keverjük. Visszaöntjük a lábosba és lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.
Ha kihűlt a piskótalapunk, felszeletelünk egy egész narancsot és szépen a tortaforma oldalát körberakjuk vele, majd ráöntjük a narancsos krémet.
Étcsokoládés krém készítése:
A tejszínt felforrósítjuk, majd miután lehúztuk a tűzről, beletördeljük az étcsokoládét. Addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad, majd hagyjuk kihűlni. A 2 tojássárgáját 15 dkg porcukorral és egy narancs héjával kikeverjük, majd hozzáadjuk a csokis tejszínes krémet is.
A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk az étcsokoládés masszát. A zselatint 1 dl narancslével kicsit felmelegítjük és az előzőekhez adjuk. A krémet a kihűlt narancsos rétegen elsimítjuk.
Zselé készítése:
A tortazselét a narancslével és a cukorral felforraljuk, és hogy szép narancsos színe legyen egy kis ételfestéket adunk hozzá.
Ezt is elsimítjuk a torta tetején.
Kandírozott narancs készítése:
A kandírozott narancshéjhoz a vizet és a cukrot egy kisebb lábosba tesszük. A narancsot meghámozzuk, a héját tetszés szerint szeletekre vágjuk és minimum fél órát forraljuk a cukorszirupba.
Ha elkészült, lecsepegtetjük és kristálycukorba forgatjuk. Ezzel díszítjük a torta tetejét.
Tálalás előtt ajánlatos egy napra hűtőszekrényben pihentetni.
Tipp:
Kigondoltam egy tökéletes narancsos-étcsokoládés, selymes édességet és lám, megszületett a csoda, mely ízvilágával minden kóstolót magával ragad! :)