Narancsos étcsokoládés álom

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 8 dkg liszt

Narancsos krém:

  • 4 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 narancs
  • 2 tojás

Étcsokoládés krém:

  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 2 púpos tk zselatin
  • 1 dl narancslé
  • 1 dl tejszín

Tetejére:

  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 6 ek cukor
  • 0,5 dl narancslé
  • pici narancssárga ételszínezék

Kandírozott narancs:

  • 1 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • 1 narancs héja felszeletelve

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a kakaóporral elkevert lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tortaformába 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Narancsos krém készítése:

A tojásokat a cukorral és a pudingporral csomómentesre keverjük, majd belereszeljük a narancs héját.
A tejet felforrósítjuk a narancs levével együtt, majd ha felforrt, nagyon óvatosan vékony sugárban, folyamatos keverés mellet a tojásos masszához keverjük. Visszaöntjük a lábosba és lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.
Ha kihűlt a piskótalapunk, felszeletelünk egy egész narancsot és szépen a tortaforma oldalát körberakjuk vele, majd ráöntjük a narancsos krémet.

Étcsokoládés krém készítése:

A tejszínt felforrósítjuk, majd miután lehúztuk a tűzről, beletördeljük az étcsokoládét. Addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad, majd hagyjuk kihűlni. A 2 tojássárgáját 15 dkg porcukorral és egy narancs héjával kikeverjük, majd hozzáadjuk a csokis tejszínes krémet is.

A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk az étcsokoládés masszát. A zselatint 1 dl narancslével kicsit felmelegítjük és az előzőekhez adjuk. A krémet a kihűlt narancsos rétegen elsimítjuk.

Zselé készítése:

A tortazselét a narancslével és a cukorral felforraljuk, és hogy szép narancsos színe legyen egy kis ételfestéket adunk hozzá.
Ezt is elsimítjuk a torta tetején.

Kandírozott narancs készítése:

A kandírozott narancshéjhoz a vizet és a cukrot egy kisebb lábosba tesszük. A narancsot meghámozzuk, a héját tetszés szerint szeletekre vágjuk és minimum fél órát forraljuk a cukorszirupba.
Ha elkészült, lecsepegtetjük és kristálycukorba forgatjuk. Ezzel díszítjük a torta tetejét.

Tálalás előtt ajánlatos egy napra hűtőszekrényben pihentetni.

Tipp:

Kigondoltam egy tökéletes narancsos-étcsokoládés, selymes édességet és lám, megszületett a csoda, mely ízvilágával minden kóstolót magával ragad! :)